Home / Društvo / 30.000 KM za svjetskog prvaka u džudou

30.000 KM za svjetskog prvaka u džudou

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je večeras u Istočnom Sarajevu svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova kojem je obećao nagradu od 30.000 KM, a njegovom klubu 20.000 KM za postignuti uspjeh.
Zahvaljujući na gostoprimstvu, nagradama i poklonima, koje uključuju i umjetničku sliku i ručni časovnik, Majdov je duhovito rekao predsjedniku Republike Srpske da je izuzetna stvar „kad svijet padne pod noge Srbina“.
Prijemu koji je organizovan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu prisustvovali su i Nemanjin otac Ljubiša i brat Stefan, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i poslanik SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Marko Vidaković.
Večeras je u 20.00 časova za svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova priređen svečani doček na sportskim terenima parka „Gavrilo Princip“ u Istočnom Novom Sarajevu.
Majdov je kao reprezentativac Srbije u džudou postao prvak svijeta u konkurenciji do 90 kilograma na šampionatu u Budimpešti. On je u finalu pobijedio Slovenca Mihaela Zganka i poslije 37 godina donio prvu svjetsku zlatnu medalju za Srbiju.
Majdov je rođen u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj, a nastupa za reprezentaciju Srbije.

SRNA