Home / Sve vijesti / Sport / Fudbal / Advokati: Zvezda će braniti svoju čast

Advokati: Zvezda će braniti svoju čast

Afera vezana za utakmicu Lige šampiona između Pari sen Žermena i Crvene zvezde (6:1), nakon što je “L’Ekip” objavio da je predstavnik crveno-belih želeo da uplati pet miliona evra na poraz njegovog tima od pet golova razlike, nastavlja se tamo gde se i “rodila” – u medijima.
Advokatska kancelarija iz Pariza “Dipon-Moreti i Ve”, koju je Zvezda unajmila kako bi se “zaštitila od kleveta”, oglasila se saopštenjem za javnost, kojim se odlučno negiraju svi navodi uglednog sportskog lista.
“Fudbalski klub Crvena zvezda šokiran je neverovatnim optužbama o navodnom nameštanju meča sa Pari sen Žermenom 3. oktobra ove godine. Nema apsolutno nikakvih dokaza koji podržavaju ove optužbe, proistekle iz anonimne i zlonamerne dojave”, stoji u saopštenju.
“Zbog toga je klub angažovao advokate Erika Dipon-Moretija i Antoana Vea i podneo tužbu zbog klevete, a sve u cilju identifikacije i kažnjavanja odgovornih za lažne optužbe”.
Crvena zvezda je i ovim putem izrazila spremnost da “potpuno sarađuje u istražnom procesu”, jer veruje da će i na taj način “braniti svoju čast, čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrditi posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sporskih takmičenja”.
“Večernje novosti” u sredu su objavile da je Nacionalno finansijsko tužilaštvo u Parizu otvorilo istragu povodom pisanja “L’Ekipa”.
Cilj te istrage je da se utvrdi ima li osnova za pokretanje eventualnog sudskog postupka.