Home / Sve vijesti / Politika / „Аманети“ изазивају „кијамете“: Ердоганова изјава опасна по мир у региону (ВИДЕО)

„Аманети“ изазивају „кијамете“: Ердоганова изјава опасна по мир у региону (ВИДЕО)

Након Бакира Изетбеговића, и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган поново је проговорио о Босни и Херцеговини, коју му је, каже “у аманет оставио” Бакиров отац Алија. Ердоган је у Истамбулу рекао како “Турска никада неће оставити Мостар, Дрину, султан Фатихову џамију…, јер је то круна турске цивилизације, још од 15. вијека.”

“Авети” прошлости, “авети” садашњости и квази “аманети”, некако средином октобра – око годишњице смрти Алије Изетбеговића – све чешће васкрсавају да ли из Бакирових или из Реџепових уста. И ти, квази “аманети“ неминовно изазову јавне “кијамете”, на, ионако, трусном бх. тлу!

Овог октобра, након што је Ердоган, нимало предсједнички /умјесто званичне информације/, тек “твитнуо” јавности да је угостио “свог брата Бакира”, вратила су се “браћа” у прошлост – наизмјенично из Сарајева и Истанбула, недопустиво “заборављајући” да није 15. вијек, већ 21. и да БиХ није и неће бити султанат, како је “истанбулској браћи” поручио предсједник Српске Милорад Додик. Он је иступе је Ердогана окарактерисао неприхватљивим и опасним по мир и стабилност у БиХ.

“Можда Ердоган јесте потомак султана Фатиха, како каже, али овај простор није султанат нити ће то икада бити. Бар док се Срби питају, а питају се и питаће се. Ердоган треба да брине о свом султанату, а ми знамо како да бринемо о својој држави Републици Српској. И све што Ердоган може да чува у БиХ је имовина Изетбеговића, јер су му и отац и син Изетбеговић само то и могли дати у аманет.”

Подсјећа предсједник Додик “заборавну истанбулску браћу” да су два од три конститутивна народа у БиХ ислам упознала на најбруталнији начин и да владавину Турака памте по проливеној хришћанској крви и одношењу “дјеце у сепетима”, што није никакво цивилизовано достигнуће!

 

Više na RTRS

Ostavite odgovor