Home / Sve vijesti / Politika / Apostrof: Stanje bezbjednosti

Apostrof: Stanje bezbjednosti

Gosti Vedrana Škore u Apostrofu govore o stanju bezbjednosti.

Goran Đorđić – samostalni poslanik U NSRS (Anketni odbor u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića)naveo je da je svjestan uloge MUP-a RS navodeći da je MUP jedan od stubova društva i institucija koja ima najveći kapacitet da brine o bezbjednosti građana.

vlcsnap-2018-05-11-21h28m10s442

“Mi želimo jak MUP RS, mi hoćemo snažu, dobro opremljenu i profesionalnu instituciju. I sve ovo što radimo i ukazujemo na ove propuste, jer želimo da gotovo svi pripadnici MUP-a dobro rade svoj posao, ali da ima propusta u posljednje vrijeme”, rekao je Đorđić.

vlcsnap-2018-05-11-21h31m17s317

Nedeljko Glamočak– poslanik SDS-a u NSRS (Anketni odbor u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića) naveo je da se želi zavaditi opozicija sa MUP-om.

“Ja imam povjerenje u MUP, ali nisam nezadovoljan sadašnjim rukovođenjem u Ministarstvu unutrašnjih poslova”, kaže Glamočak.

vlcsnap-2018-05-11-21h31m25s839

Anton Kasipović, ministar pravde u Vladi RS navodi da apsolutno i do kraja vjeruje MUP-u pri čemu nikada ne treba idealizovati stvari, Navodi da u jednom takvom sistemu se može dogoditi da ima i devijantnih, te da je takvih meli broj i da im u MUP-u nema mjesta.

vlcsnap-2018-05-11-21h35m36s088

Dragoljub Davidović-poslanik SNSD u NSRS (Odbor za bezbjednost) kaže da se u MUP gleda kada je u pitanju naša bezbjednost. Navodi da MUP odlično radi svoj posao, te pita ko bi zamijenio sadašnje rukovodioce MUP-a nevodeći da su oni kompetentni za posao koji obavljaju.

“Ima slučajeva koji ugrožavaju bezbjednost građana, ali je problem nerasvjetljavanje. Imamo ugrožavanje imovine, zgrada je pogođena zoljom. Brine me iseljavanje naših građana sa ovim prostora. U Banjaluci je problem što se djeca pridobijaju da rade za neke organizacije mimo sistema. I to je ugrožavanje bezbjednosti”, naveo je Glamočak.

vlcsnap-2018-05-11-21h46m55s689

“U Banjaluci sve više čujete – ljudi otvoreno razgovaraju o tome da ovdje ima droge, da ima neka narko mafija. U Banjaluci sve više takvih mišljenja”, rekao je Đorđić.

“Postoje različiti izazovi bezbjednosti, jedan od njih je sajber kriminal. To nas očekuje. Bezbjednost je skupa, zato prioritet mora biti opremanje”, kaže Anton Kasipović.

 

 

Izvor