Home / Društvo / ASinfo INTERVJU: Almin Selimović, pjevač

ASinfo INTERVJU: Almin Selimović, pjevač

U moru kandidata čije ambicije idu u pravcu da postanu popularni ili da ostvare svoje snove i zasjaju na estradnom nebu, uvijek se nađe neki koji velikim koracima idu naprijed.
U današnje vrijeme sve je više muzičkih talent takmičenja, koja iznesu vokal vrijedan pažnje.
Bitan je taj “X faktor” kod kandidata, ali u svakom slučaju žiri ima pune ruke posla, jer u stotinama potencijalnih zvijezda nije lako pronaći one koji se izdvajaju.
Jedan od njih je, talentovani Almin Selimović iz Hadžića, učesnik popularnog showa ZMBT koji se emituje na sarajevskoj Hayat televiziji.
U nastavku donosimo intervju sa Alminom.
ASinfo: Jeste li zadovoljni onim što ste do sada postigli?
Almin Selimović: Naravno da jesam. Već sam ulazak među 24 najboljih takmičara za mene je bio uspjeh, a da ne pričam o tome da sam presretan ulaskom među top 32 kandidata koja će se boriti u posljednjem kolu za jedno od 24 mjesta i ujedno borbu za finale. Trudio sam se maksimalno, vježbao sam i trud se na kraju isplatio.
ASinfo: Kakva su Vaša očekivanja od takmičenja ZMBT?
Almin Selimović: U samo takmičenje sam ušao bez velikih očekivanja, cilj mi je prvenstveno bio da vidim koliko daleko mogu doći i kakvo je zapravo moje pjevanje, jer nisam imao nikakvog prethodnog muzičkog iskustva. Od showa prije svega očekujem dobru zabavu i druženje sa ostalim kandidatima, te naravno da iz svakog kruga ponesem i naučim nešto novo. Karijera se ne gradi preko noći, a ZMBT je samo jedan korak ka uspjehu.
ASinfo: Postoji li sujeta na estradi i šta mislite o tome?
Almin Selimović: Nekako sam se tek pojavio na toj sceni, tako da još uvijek ne mogu suditi. Ono što mogu reći je da sujete nema među takmičarima, svi su nastrojeni veoma prijateljski i svako se trudi da ukoliko može pomogne drugome, i to je ono što mi se dopalo. Moram priznati da veliko razumijevanje za novu generaciju pjevača imaju već ostvareni pjevači koji su prošli kroz show ZMBT i na raspolaganju su takmičarima, kako za savjet tako i za matrice pjesama do kojih dolazimo veoma teško.
ASinfo: Koliko je bitno ostati svoj u poslu kojim se bavite?
Almin Selimović: Dostojanstvo je nešto što bi trebalo da krasi svakog čovjeka, a ostati i biti svoj jeste ono što je i poželjno u ovom poslu. Biti unikat ali biti dobar čovjek i stajati čvrsto na nogama, to je moj cilj. Često se zanesemo i pomislimo da smo nešto što zapravno nismo, i potrebno je da se vratimo iz nekog apstraktnog svijeta u realnost.
ASinfo: Da niste pjevač, šta bi ste bili?
Almin Selimović: Postoji neki mali milion stvari koje volim i kojim se bavim. Studiram „Upravljanje državom“ te je politologija jedna od mojih ljubavi. Također sam dugogodišnji igrač folklora u KUD-u Igman iz Hadžića i zaljubljenik u tradiciju i historiju naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. U životu većinom ne bude ono što mi želimo nego što nam vrijeme donese, pa tako i ne razmišljam o tome šta bih bio, dopada mi se ono što sam danas.
ASinfo: Sa kojim od Vaših kolega bi ste voljeli snimiti duet?
Almin Selimović: Odgovor na to pitanje je uvijek Armin Muzaferija. Dopada mi se njegov glas i stil, sve što je snimio je nekako umjereno, kulturno i kvalitetno. Dok sam išao u srednju školu, imao sam priliku da ga upoznam i zapjevam s njim, taj će mi dan ostati zauvijek u lijepom sjećanju. Volio bih da ta duetska pjesma koju „snimim“ dođe do srca slušaoca i ostane slušana generacijama.
ASinfo: Kako uskladiti privatne i poslovne obaveze?
Almin Selimović: Kada vam je stalo do nečega, onda ćete uvijek izdvojiti vrijeme za to. Super je stvar kada posao kojim se bavite ujedno i volite. Kako ni privatni život, a ni posao ne bi ispaštali bitno se je dobro organizovati i neće biti problema.
ASinfo: Šta bi ste poručili onima koji se žele baviti poslom kojim se Vi bavite?
Almin Selimović: Da bi se bavili muzikom, muziku morate voljeti i osjećati. Dati svoj maksimum publici i biti svoj, biti unikat. Svakim nastupom ostaviti svoj trag i uvijek biti kreativni. Raditi ovaj posao iz ljubavi, a ne zbog novca, o da i talenat, bez toga nema ništa.
https://youtu.be/9t_EzWOx3Lg?t=81
Boro Dukić/ASinfo.info