Home / Društvo / ASinfo INTERVJU: Belma Ibrahimović, model

ASinfo INTERVJU: Belma Ibrahimović, model

Belma Ibrahimović jedna je od najperspektivnijih manekenki i modela u Bosni i Hercegovini.

Osim brojnih angažmana na modnoj sceni naše zemlje i inostranstva, iza sebe ima i uspjeh koji svaki model sanja, a to je da postane misica.

Belma je 2014. godine izabrana za Miss Federacije BiH, što joj je otvorilo mnoga vrata u poslu kojim se bavi.

Belma osim modelinga pokazuje i interesovanje za glumu, pa je tako glumila u nekoliko muzičkih spotova.

U nastavku donosimo razgovor sa Belmom Ibrahimović.

ASinfo: Jeste li zadovoljni onim što ste postigli do sada u karijeri?

Belma Ibrahimović: Naravno! Uradila sam mnogo toga za sve ove godine i ponosna sam na sve. Naravno, ostalo je par stvari u kojima bih se željela iskušati više nego što je to do sad bio slučaj. Vidjet ćemo šta nosi vrijeme.

ASinfo: Važite za jednu od najljepših žena, da li Vam to imponije?

Belma Ibrahimović: Prije svega hvala na komplimentu, ali lično smatram da je svaka žena posebna, a i lijepa na svoj način. Što se mene tiče lijepo je čuti kada neko drugi kaže a pogotovo ako je to od strane žene. Pobjeda na izboru ljepote je uveliko doprinijela komentarisanju mog izgleda što meni lično nikada nije smetalo.

ASinfo: Na čemu trenutno radite?

Belma Ibrahimović: Došlo nam je proljeće a samim tim i kolekcije proljeće/ljeto pa je vrijeme za neki proljetni shooting. Osim modelinga moram priznati da me privlači i gluma. Prije par dana dobila sam ponudu za jednu tursku seriju i mislim da je to dobra prilika za mene budući da govorim turski jezik, ali o tome još uvijek ne smijem govoriti u javnosti. Također u planu su još neki muzički spotovi, pa ćemo vidjeti vremenom kako će se realizovati.

ASinfo: Da li u poslu kojim se bavite ima sujete i šta mislite o tome?

Belma Ibrahimović: Naravno da ima. Poznati su stereotipi o modelima, mada ja ne vidim ništa loše u ovom poslu, sve dok radite pošteno i dajete sve od sebe. Loše je ne raditi ništa. Dosta mojih kolegica (uključujući i mene) je fakultetski obrazovano i radi se o veoma inteligentnim osobama, i malo je ružno da neko sa strane komentariše ili čak i vrijeđa na taj način.

ASinfo: Kako uskladiti privatne i poslovne obaveze?

Belma Ibrahimović: Sve se da uskladiti ukoliko se fino organizujete. Naravno nekada se dešava da se termini poklapaju pa tada se mora ipak izabrati prioritet. U mom slučaju to su bili ispiti na fakultetu i to mi je ipak bio prioritet.

ASinfo: Šta bi ste poručili onima koji se žele baviti poslom kojim se Vi bavite?

Belma Ibrahimović: Upornost je jedna od osobina koja je neophodna za ovaj posao definitivno. Čak i kada posjedujete sve osobine koje su potrebne za jednog modela poput izgleda, talenta, fotogeničnosti, energije, doći će vrijeme kada neće sve ići po planu i najbitnije je ne odustajati i istrajati u postavljenom cilju.

Boro Dukić/ASinfo.info