Home / Društvo / ASinfo INTERVJU: IVANA KRUNIĆ, PJEVAČICA

ASinfo INTERVJU: IVANA KRUNIĆ, PJEVAČICA

Ivana Krunić je pjevačica čiji glas, ali i stas plijene pažnju javnosti. Ivana je od 2010. do 2017. godine bila dio poznate grupe „Luna“ sa kojom je objavila tri albuma i nekoliko singlova.

Krajem ljeta ove godine objavila da se prijateljski rastaje sa ostalim članovima grupe „Luna“ i da počinje sa solo karijerom.

Ubrzo nakon toga, svjetlo dana ugledala je njena prva solo pjesma i spot. Za kratko vrijeme, pjesma „Pijana sinoć“ našla je put do publike, pa se već pjeva na nastupima, kao i ugostiteljskim objektima.

U samo nekoliko dana, spot za pjesmu „“Pijana sinoć“ pogledalo je nekoliko stotina hiljada ljudi, a prema svemu sudeći očekuju se milionski pregledi, obzirom da se radi o jako zaraznim notama i profesionalno urađenom spotu u produkciji „Stanco entertainment“ i izdavača Wave music-a“.

Inače, tekst pjesme „Pijana sinoć“, napisao je Stefan Đurđević Đura, koji u pjesmi pjeva intro, a muziku i aranžman je uradio Mihailo Rajičić Mixa.

Ivana je bila ljubazna i odvojila svoje vrijeme i odgovorila na naša pitanja.

 

 

ASinfo: Dugo vremena ste u muzičkim vodama, jeste li zadovoljni onim što ste postigli do sada?

Ivana Krunić: Sedam godina profesionalnose bavim muzikom i za ovaj period sam doživela da otpevam više pesama koje su izrasle u hitove. To je negde cilj svakog pevača, tako da sam jako zadovoljna. Sa druge strane sam jako ponosna što sam bila deo jedne od najjačih grupa na Balkanu.

 

 

ASinfo: Nedavno ste započeli svoju solo karijeru, šta Vas je nagnulo ka tome?

Ivana Krunić: Slagala bih vas ako bih vam rekla da mi to nije oduvek bila želja. Volim da pratim svoju intuiciju, pa sam osetila da je ovo bio pravi trenutak za to. Nekako su se sve kockice poklopile. Stekla sam dosta iskustva, malo i sazrela pa smatram da će mi sad biti lakše da vodim solo projekat nego da sam to uradila pre sedam godina. Često kažem da je dobro što sam u najluđim godinama pevala u „Luni“, jer sam tu bila zaštićena kao beli medved.

 

 

ASinfo: Prije nekoliko dana objavili ste pjesmu „Pijana sinoć“, koja za kratko vrijeme ima više stotina hiljada pregleda na Youtube-u. Kakvi su prvi utisci?

Ivana Krunić: Puno truda sam uložila u ovaj projekat i drago mi je da rezultati ne izostaju. Publika koja me je do sada pratila ima samo reci hvale, a hvala Bogu ova pesma mi je donela i novu publiku. Naravno, biće potrebno neko vreme dok se ljudi naviknu na to da više nisam Luna (kako su me zvali), već se predstavljam imenom i prezimenom. Iako nisam novo lice, kao Ivana Krunic sam apsolutno na početku. Puno mi je srce jer nikada nisam imala ovako dobre reakcije, tako da me to jako ohrabruje.

 

 

ASinfo: Kako uskladiti privatne i poslovne obaveze?

Ivana Krunić: Još kao mala navikla sam da imam puno obaveza, volela sam to. Tako sam naučila da budem organizovana. Te navike su mi ostale i dan danas, pa sve uspevam da uklopim. Zbog toga u mom životu ništa ne trpi. Iskreno, najviše mrzim kada imam malo obaveza, tada sam jako nervozna.

 

 

ASinfo: Postoji li sujete na estradi i šta mislite o tome?

Ivana Krunić: Postoji i previše, a to je jedan od razloga zašto se ne družim sa ljudima sa estrade. Ima naravno par njih koji se ne uklapaju u taj šablon i koje jako gotivim. Očigledna je jedna stvar, a to je da mnoge kolege ne kapiraju da ima mesta za sve nas i da uspeh jednog, neće doneti neuspeh drugom i obrnuto.

 

ASinfo: Da li se danas dovoljno cijeni kvalitet?

Ivana Krunić: Ceni se, samo što sporije dolazi do izražaja zbog većeg medijskog interesovanja za neke stvari koje nisu muzika. To i nije tako veliki problem, jer iskreno nisam do sada videla da neko poseduje kvalitet, a da kad tad nije isplivao i napravio uspeh. Samo danas moraš biti malo uporniji i borbeniji.

 

ASinfo: Šta bi ste poručili onima koji se žele baviti poslom kojim se Vi bavite?

Ivana Krunić: Poručila bih im da se bave upravo i samo svojim poslom, a to je muzika. Više puta sam rekla da popularnost bez pokrića donosi samo imaginarni uspeh. Zbog skandala publika neće u glas pevati vašu pesmu. Poručujem im da rade kvalitetne pesme i kada „ubodu hit“ shvate šta je poenta svega.

 

 

 

Boro Dukić/ASinfo.info