Home / Poznati / ASinfo INTERVJU: Ivana Pilja, pjevačica Mega benda

ASinfo INTERVJU: Ivana Pilja, pjevačica Mega benda

Trenutno su jedan od najtraženijih bendova u Srbiji, ali i regiji. Postoje od 2003. godine i iza sebe imaju mnogo pjesma i klubskih hitova.

Posljednjih nekoliko godina, njihove nove pjesme, dovele su ih u vrh same estrade pa tako njihovi nastupi su ugovoreni mnogo ranije.

Iza sebe imaju album “Jabuka za greh”, ali i mnoštvo singlova poput “Nisi dobrodošla”, “Idi s njim”, “Kako je lepo bilo”, kao i duete sa Gocom Tržan i Petrom Mitićem.

 

Mi smo za ovaj put razgovarali sa ženskim vokalom Mega Benda, Ivanom Piljom, za koju se svi slažu da je jedan od najboljih vokala u Srbiji.

 

ASinfo: Jeste li zadovoljni onim što ste postigli do sada?

Ivana Pilja: Veoma naravno, jeste da ovaj posao iziskuje mnogo odricanja, ali je zadovoljstvo neizmerno.

 

 

ASinfo: Kakav je bio osjećaj kada ste prvi put izašli na scenu?

 

Ivana Pilja: U srednjoškolskim danima bavila sam se zabavnom muzikom, svirala klavijature i pevala u nekim klubovima stranu i domaću rock muziku. To je bilo vreme kada je svaka pesma bila nagrađena aplauzom i činilo se da novac nije toliko važan. Bila sam samouka. Divan osećaj kada si “kao neka faca” i “kao nešto dobro pevaš”, bilo je sve iskrenije pa i osećanja.

 

 

ASinfo: Vokal ste Mega benda, koliko Vam to znači i kako se slažete sa kolegama?

 

 

Ivana Pilja: U ovakvoj kvalitetnoj postavci muzičara, vrlo je bitna međusobna podrška, dogovaranje, razumevanje, ranije je bila i koleginica Bojana pa je bilo lakše da se izborimo za “žensko viđenje stvari”. Sada kao žena mogu da kažem da nije lako, ali uvek neka topla reč reši sve nesuglasice i probleme, jer ipak je ovo veliki posao.

 

 

ASinfo: Postoji li sujeta na estradi i šta mislite o tome?

 

Ivana Pilja: Nažalost, sujeta je postala prateći deo ovog posla i profesije, ali ne samo ove, već i svake druge. Gde god postoji individualno poslovanje, verujem da ima i sujete. Treba se boriti i naći načina da se prevaziđe, biti korektan i ispoštovati kolege, raditi onako kako mislite da je dobro, jer ako nekome činite dobro, dobrim će se i vratiti.

 

 

 

 

ASinfo: Koliko je bitno ostati svoj u poslu kojim se bavite?

 

Ivana Pilja: Ja, recimo, imam meru koje se držim, ali ponekad se prilagođavam jer je to često neophodno, ali u granicama moje mere.

 

 

ASinfo: Da niste to što ste sada, šta bi ste voljeli biti?

 

Ivana Pilja: Trener delfina u nekom centru za morska istraživanja “po Amerikama” ili vlasnik firme za negu pasa, jer mnogo volim životinje, posebno pse.

 

 

 

ASinfo: Kada Vaša publika može očekivati neku novu pjesmu?

 

U pripremi su nova pesma kao i spot.

 

 

 

 

ASinfo: Kako uskladiti privatne i poslovne obaveze?

 

 

Ivana Pilja: U principu, mnogo toga je podređeno mom poslu čak i porodica koja mi priža najveću podršku, ali ponekad i bezrazložnu brigu, govore mi da mnogo radim i slično. Za sada uspevam. Ponekad u slobodno vreme pravim neke kreativne stvari, onako za sebe, poput cvetnih aranžmana i tome slično. Žao mi je što za to nemam više slobodnog vremena, ali to je cene ovog posla.

 

 

ASinfo: Šta bi ste poručili onima koji se žele baviti poslom kojim se Vi bavite?

 

 

 

Ivana Pilja: Da bi se neko bavio ovim poslom, pre svega mora da izuzetno voli ovaj posao, jer se tako sve lakše prebrodi, čak i žuljevi na nogama zbog visokih potpetica. Znači, puna doza ljubavi koju daješ i koja ti se vraća, tako da samo napred.

 

 

 

Boro Dukić/ASinfo.info