Home / Društvo / ASinfo INTERVJU: NERA TORLAK, MODEL

ASinfo INTERVJU: NERA TORLAK, MODEL

Nera Torlak, najljepša žena Hrvatske na izboru Miss Earth 2016. i Photomodel 2017. godine, ovih dana boravi u Istanbulu gdje radi kao model.
Tamo je, kako nam otkriva, prošla na kastingu za “Loreal Paris End of the year show“ koji je otvorila na Kipru.
Nera je prošle godine predstavljala Hrvatsku na svjetskom izboru Miss Earth na Filipinima osvojivši laskavu bronzanu medalju za najljepše tijelo.
Ona je u Bodrumu osvojila prvo mjesto kao “Photomodel of the World Croatia” 2017.

Adresu u Makarskoj zamijenila je sarajevskom. U Sarajevu, kaže, osjeća se kao kod kuće.

I pored brojnih obaveza, Nera je našla vremena za portal “ASinfo” i odgovorila na neka naša pitanja.

 

 

ASinfo: Jeste li zadovoljni onim što ste postigli do sada u karijeri?

Nera Torlak: Naravno da nisam , put je težak, ali iza mene stoje vrhunski profesionalci i vjerujem da ćemo timski osvojiti najbolje piste. Time što sam otvorila showu “End of the year Loreal Paris” na Kipru preskočila sam definitivno deset stepenica gore.

 

 

ASinfo: Važite za jednu od najljepših žena, da li Vam to imponije?

Nera Torlak: Svaka žena je lijepa na svoj način , ja sam imala sreću da predstavljam Hrvatsku dva puta na svjetskim izborima ljepote , ali više volim reći da sam predstavljala tip žene, odnosno našu ljepotu. Da mi je impovalo istaći se među 85 najljepših iz cijelog svijeta, pa moram priznati da jeste! Kad su me prozvali da preuzmem bronzanu medalju na Miss Earth 2016, pa recimo da sam u Bodrumu 2017 za Photomodel World očekivala lentu kao već samopouzdana u svoje kvalitete. Bez lažne skromnosti.

 

 

ASinfo: Na čemu trenutno radite?

Nera Torlak: Trenutno sam u Istanbulu na poziv producenata Fashion TV-a i to još nekoliko dana jer modeling sezona završava i vraćam se u Sarajevo. Boravak u Sarajevu ću iskoristiti za rad sa timom te i odabir slijedeće destinacije.

 

ASinfo: Da li u poslu kojim se bavite ima sujete i šta mislite o tome?

Nera Torlak: Pa iskreno sujete ima u svakom poslu koliko čujem od prijatelja koji se bave drugim poslovima. Ja se pak slabo osvrćem na tuđu sujetu. Posao shvatam ozbiljno, a privatan život poklanjam najboljim i životnim prijateljima. Posebno sam osjetila takve odnose na izborima ljepote, dok u modelingu mislim da se cure bolje slažu. Sve se borimo za sebe i svaka ima svojih 5 minuta koje ovise o kućama za koje nas biraju na kastinzima. Nekad žele plave oči , nekad crnu kosu , na to utječu casting direktori.

 

ASinfo: Kako uskladiti privatne i poslovne obaveze?

Nera Torlak: Dobra organizacija je tajni recept , ali ja je još nisam naučila. Vrlo mi je teško uskladiti sve obaveze i sve više zapostavljam privatan život, ali mi je drago da imam podršku najbližih. Velika sam spavalica tako da mi i taj luksuz sve otežava.

 

ASinfo: Šta bi ste poručili onima koji se žele baviti poslom kojim se Vi bavite?

Nera Torlak: Nemojte! Šalim se. Konkurencija je velika, mnogo je djevojaka u ovom poslu, ali sampouzdanje i stav morate imati. Biti drugačije u moru istih. Rad , rad i mnogo upornosti.

 

 

Boro Dukić/ASinfo.info