Home / Sve vijesti / Sport / “Banjalučki” Nole za ATV: Đoković mi je ostvario san!

“Banjalučki” Nole za ATV: Đoković mi je ostvario san!

Novak Jaćimović, dječak koji je zaigrao tenis sa Novakom Đokovićem na Australijan openu postao je prava zvijezda.

I strani i domaći mediji prenijeli su informaciju o dječaku koji ima 8,5 godina, živi u Pertu u Australiji, igra tenis i čiji su roditelji porijeklom iz Banjaluke.

novak jacimovic1
Mali Novak je i dan nakon igre sa imenjakom jako uzbuđen zbog toga što je doživio. Za ATV kaže da je mama zaslužna za to što je došao do Novaka Đokovića, jer se progurala bliže terenu. Priča da su držali srpsku zastavu.

novak1

Novak Jaćimović kaže da se osjećao najbolje na svijetu i da nije moglo da bude bolje.Od Đokovića je dobio kačket koji je potpisao uz čestitke za igru uz konstataciju: “Navijao sam za tebe”.

Novak Jaćimović tenis trenira od treće godine, u pertu ga trenira Ljupko Ristić. Jedino na šta se mali teniser požalio je da mu je šampoionv reket bio težak, te da će za naredni put ponijeti sovj teniski reket i odigrati mnogo bolje.NOVAK JACIMOVIC (3)

Novakova majka Snežana Pokrajac Jaćimović još uvijek je pod utiskom. U izjavi za ATV je ispričala da je veliki fan Novaka Đokovića te da ga bodri od njegove 15 godine. Kako je veliki fan srpskog tenisera tako je, kaže, i pala odluka da sinu daju ime Novak.

Snežana priča da je bodrila Đokovića na teniskim mečevima. Ostvarila joj se velika želja da njen sin zaigra sa srpskim teniserom.

“Ovog puta sam odlučila da uradim sve što je u mojoj moći, da se proguram i da budem najglasnija da nas Novak primijeti. On je, kaže, vjerovatno vidio u Novakovim očima tu želju, kako prati njegov trening. Samo je došao i digao ga preko ograde”, ispričala je Novakova majka uz konstataciju da im se ostvario san.

novak jacimovic

Ponosan je i otac Aleksandar Jaćimović koji je rodom iz Banjaluke. Kaže da je bio spriječen da prati suprugu i sina u Melburnu, ali da je sve ispratio na tv prenosu sa suzama u očima.

“Za sada je to za mog sina najveće životno iskustvo koje je mogao da doživi. Novak voli tenis, mi ga podržavamo i bodrimo, bez mnogo pritiska. Zaigrao nam je jedan Banjalučanin na Australijan openu, neoficijelno. Tako da smo se upisali u tu knjigu slavnih” kaže Aleksandar.

Novak Jaćimović obećao je ATV-u  da će jednog dana u ravnopravnoj borbi pobijediti srpskog asa Novaka Đokovića.

(ATV)

Izvor