Home / Sve vijesti / Politika / Banjaluka pod snijegom, ekipe za čišćenje na terenu

Banjaluka pod snijegom, ekipe za čišćenje na terenu

Ekipe banjalučke zimske službe aktivno rade na čišćenju gradskih saobraćajnica i trotoara od snijega, kako bi omogućili nesmetano kretanje vozila i pješaka.

Jedan od timova viđen je jutros u Ulici Mladena Stojanovića, u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas u Banjaluci i Srpskoj pada jak snijeg, a na jugu se očekuje jača kiša.

“Snijeg će biti jači u prvom dijelu dana, a popodne i uveče padavine će postepeno slabiti”, naveli su iz ovog zavoda.

snijeg22

Iz zavoda su dodali da će se jutarnja temperatura vazduha kretati od minus četiri do jedan stepen, a najviša dnevna od minus jedan do tri stepena Celzijusova.

U Srpskoj se sutra prije podne očekuje oblačno vrijeme uz slab snijeg, a od sredine dana biće sve više suvog vremena.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus tri do nula stepeni, a najviša dnevna od minus dva do tri stepena Celzijusova.

SVI PUTEVI OČIŠĆENI I PROHODNI

Svi magistralni i regionalni putevi koje održava preduzeće “Romanijaputevi” su očišćeni i saobraćaj se odvija nesmetano, rekao je Srni tehnički direktor ove firme Dragan Buloščić.

Buloščić je naveo da je noćas oko 3.00 časa počeo da pada snijeg umjerenog intenziteta, te da su ga ekipe “Romanijaputeva” očistile bez većih problema.

On je dodao da se zbog moguće poledice i klizavih kolovoza vozačima preporučuje oprez.

U nadležnosti “Romanijaputeva” je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na Sarajevsko-romanijskoj regiji – od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča, a među prvim prioritetima nalaze se oba pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

(Srna)

Izvor