Home / Sve vijesti / Kultura / БАЊАЛУКА: Промовисана књига „Зашто ћутиш Србијо“

БАЊАЛУКА: Промовисана књига „Зашто ћутиш Србијо“

Фото: РТРС

„Зашто ћутиш Србијо“, назив је књиге Југослава Петрушића и Стевана Ђуровића, која је промовисана у Бањалуци.

Аутори су покушали да покажу да су сви догађаји и злочини, који су се дешавали у процесу распада бивше Југославије, били наметнути од стране свјетских моћника и интересних група.

Из докумената који су објављени у овој књизи, искључиво страних обавјештајних служби, јасно је видљиво да су многи подаци о догађајима на Косову и Метохији, који су јавно публиковани, у ствари нетачни и лажни, каже један од аутора, Југослав Петрушић.

– Има на стотине хиљада докумената које ће, између осталог, да прати и ЦД, гдје ће бити расвијетљено 200.000 различитих злочинаца, односно људи који су вршили оружану побуну – каже Петрушић.

У књизи је направљена генеза сецесионизма и паравајоног дјеловања на Косову и Метохији, али слична матрица је примјењивана и на остале дијелове бивше Југославије, истичу аутори. Додају да су идеолози биле разне интересне групе, које, на овом простору, још имају активности, због чега региону и даље пријети нестабилност.

– Очигледно је да је на сцени борба претходне администрације којој је, прије свега, на овим просторима највише „кумовао“ Сорош и њему слични и онога што се дешава сада са доласком нових снага на простору Америке и нових интереса на овим просторима – каже Ђуровић.

Аутори истичу да је у овој књизи документована манипулација у вези са ратним злочинима и да је она због тога важна и за генерације које долазе и које желе да знају истину о ратним дешавањима. План је да књига буде и допуњена и преведена на тридесетак свјетских језика.

Izvor