Home / Sve vijesti / Politika / Borenović: Razgovarali smo sa Dodikom, ostajemo na istoj poziciji!

Borenović: Razgovarali smo sa Dodikom, ostajemo na istoj poziciji!

Predsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS, Branislav Borenović potvrdio je za ATV da je jutros telefonom razgovarao sa predsjednikom RS, Miloradom Dodikom.

Kako je pojasnio Borenović, Dodik je jutros prije održavanja sjednice Kolegijuma Narodne skupštine, želio da se u razgovoru sa predstavnicima opozicije  informiše o svemu što se dešava u Parlamentu.

Predsjednik RS, kaže Borenović, tokom razgovora naveo je da želi da se zajedničkim snagama utiče na rješenje situacije, odnosno da se sačuva legitimitet Narodne skupštine i da se spriječe incidenti u toj instituciji.

Kako kaže Borenović, predsjedniku Srpske je ponovio da opozicija neće odustati od svojih zahtjeva koji su legitimni i usmjereni na očuvanje institucije Narodne skupštine.

opozicija NSRS 1

Borenović je još jednom ponovio da opozicija neće odustati od blokade Narodne skupštine te da će ostati da stoje na istom mjestu sve dok traje radno vrijeme  te institucije.

Tačnije sve do 15 časova stajaće u sali na mjestu gdje je govornica i gdje sjedi predsjednik i potpredsjednici Parlamenta kada će otići na pauzu .

Na isto mjesto će se, navodi Borenović,  vratiti u 17 časova i tamo ostati do 20 časova, kada prestaje radno vrijeme Parlamenta.

Opozicija najavljuje da će u skupštinsku salu doći i sutra i tako nastaviti svoj bojkot sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

(ATV)

The post Borenović: Razgovarali smo sa Dodikom, ostajemo na istoj poziciji! appeared first on ATV.

Izvor