Home / Sve vijesti / Politika / Crnadak: Samit o zapadnom Balkanu će potvrditi opredjeljenje EU da nastavi sa proširenjem

Crnadak: Samit o zapadnom Balkanu će potvrditi opredjeljenje EU da nastavi sa proširenjem

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izrazio je danas u Londonu nadu da će samit o zapadnom Balkanu potvrditi opredjeljenje EU da nastavi sa proširenjem na taj region.

Obraćajući se na plenarnom sastanku ministara inostranih poslova u okviru Samita o zapadnom Balkanu, Crnadak je pozdravio najavljenu dodatnu finansijsku podršku Evropske komisije i Velike Britanije za region, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je naglasio da je važno da su pitanje mladih i borba protiv korupcije među glavnim temama Samita, jer su to pitanja koja su među najznačajnijim za BiH i za nastavak reformi.

Tokom sastanka ministri su razgovarali i o drugim bezbjednosnim temama, poput borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i pitanja migracija.

Nakon ostavke ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona domaćin sastanka bio je ministar za Evropu i Ameriku Velike Britanije Alan Dankan.