Home / Sve vijesti / Ekonomija / Crnogorski privrednici očekuju povećanje izvoza na tržište Srbije

Crnogorski privrednici očekuju povećanje izvoza na tržište Srbije

PODGORICA, Crnogorski privrednici uspješno su se predstavili na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i očekuju da će povećati izvoz na tržište Srbije, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Sekretar Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije Privredne komore Crne Gore Lidija Rmuš rekla je da je 11 crnogorskih kompanija iz prehrambenog i poljoprivrednog sektora predstavilo svoje rezultate poslovanja na Novosadskom sajmu.

“U prethodna tri mjeseca bilježimo rast izvoza u Srbiju tako da očekujemo da će se taj pozitivan trend nastaviti”, poručila je Rmuševa.

Gosti sajma pokazali su veliko interesovanje za proizvode i usluge kompanija “Mesopromet”, “Plantaže”, “Marteks”, “Mesna industrija Goranović”, “Interprodukt”, “Eko-per” – voda “Diva”, “Crnagorakoop”, “Volf-Pakomonte”, “Drijen”, “Zetafiš” i Luke Bar.

Direktor Fabrike vode “Diva” iz Bukovice Milica Raković rekla je da ta kompanija posluje u Crnoj Gori od 2009. godine i da je tržište Srbije već otvoreno za njihove proizvode.

“Naš brend postaje sve prepoznatljiviji i u Srbiji je mnogo više zastupljen nego prethodnih godina. Prvi put učestvujemo na Novosadskom sajmu i nadamo se da će to doprinijeti da proširimo našu zastupljenost na tom tržištu”, navela je Raković.

Crnogorske kompanije su na sajmu dobile značajna priznanja i medalje za kvalitet svojih proizvoda.

Jedan od najvećih sajmova u Jugoistočnoj Evropi okupio je više od 1.500 izlagača iz 30 država i preko 300.000 posjetilaca. Srna

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , ,

Izvor