Home / Sve vijesti / Sport / Crvena Zvezda dolazi u Banjaluku
Sport Soccer Fudbal Football Serbia Kosovo Metohija Zubin Potok Mokra Gora Crvena Zvezda Red Star Stella Rossa delije supporters navijaci fan fans 8.11.2006. photo: Pedja Milosavljevic

Crvena Zvezda dolazi u Banjaluku

U sklopu manifestacije „Jelen Fudbalski grad“, koja počinje 16. juna u Banjaluci u grad sporta stiže evropski i svjetski šampion FK Crvena Zvezda.

U periodu od 16 do 23. Juna na Trgu Krajine biće održan Međunarodni turnir u uličnom fudbalu za mlađe uzraste pod nazivom m:tel junior kup. Najbolje ekipe iz kategorije slobodno prijavljenih dobiće priliku da učestvuju u završnici turnira i da zaigraju protiv najboljih škola fudbala iz regiona. Među timovima koji su potvrdili svoje učešće, između ostalih, nalaze se i neke od najpoznatijih fudbalskih škola iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, među kojima je i velikan FK Crvena Zvezda.

U Banjaluci nas ovog ljeta očekuje pravi fudbalski spektakl. Pored Međunarodnog turnira i Jelen kup-a, koji se održava tradicionalno već petu godinu za redom i to u čak šest gradova Republike Srpske, na Trgu Krajine u Banjoj Luci, kao i u Gradišci i Bijeljini biće postavljena i oficijelna navijačka zona Fudbalske reprezentacije Srbije popularno nazvana „Orlovo gnijezdo“.

grad sporta1 (1)

U okviru oficijelne navijačke zone biće postavljen veliki led displej gdje ćemo zajedno pratiti nastupe Orlova na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Uz navijačku atmosferu punu adrenalina, vrijednih nagrada, navijačkih rekvizita i wifi zone, očekuje nas i direktno uključenje sa stadiona iz Rusije kao i druženje sa poznatim sportistima.

Udruženje Centar za edukaciju, omladinu i sport, organizator manifestacije „Jelen Fudbalski grad“ nastavlja sa društveno – korisnim akcijama. Fokus ove godine je na razvoju bazičnog i školskog sporta te će u skladu s tim Udruženje zajedno sa pokroviteljima manifestacije donirati sportsku opremu i rekvizite osnovnim školama u Republici Srpskoj.

grad sporta1 (2)

Značaj projekta su prepoznale i podržale vlade Republike Srpske i Republike Srbije kroz Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, ali i grad Banjaluka, kao i Fudbalski savez Republike Srpske koji je uz projekat Fudbalski grad od prve godine.

Svi zainteresovani svoje ekipe mogu već sada prijaviti putem sajta www.fudbalskigrad.com ili na info pultu manifestacije, koji će biti postavljen na Trgu Krajine od 8. juna.

Izvor