Home / Sve vijesti / Politika / ЧУБРИЛОВИЋ: МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ДА ОСУДИ ОНЕ КОЈИ ПРИЗИВАЈУ СУКОБЕ

ЧУБРИЛОВИЋ: МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ДА ОСУДИ ОНЕ КОЈИ ПРИЗИВАЈУ СУКОБЕ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић најоштрије је осудио све оне који у БиХ призивају сукобе, уз очекивање да исто учине и представници међународне заједнице.
Чубриловић је рекао да недавне изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића о рату треба посматрати у смислу његових припрема за предизборну кампању и прилагођавања бошњачком бирачком тијелу.

“Знамо да такве пријетње немају основа. Српска је опредијељена за мир, напредак и грађење боље будућности”, рекао је Чубриловић за “ЕуроБлиц”.

Он је оцијенио да изјаве попут Изетбеговићеве не доприносе развоју, напретку друштва и стварању повољнијег амбијента за бољи живот грађана.

“Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецијевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати”, рекао је Изетбеговић.