Home / Sve vijesti / Politika / ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ПАВИЋУ ОРДЕН ЗАСТАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СА ЗЛАТНИМ ВИЈЕНЦЕМ

ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ПАВИЋУ ОРДЕН ЗАСТАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СА ЗЛАТНИМ ВИЈЕНЦЕМ

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик  одликовао је данас (9.1.2018.) поводом Дана Републике Српске, Марка Павића, предсједника ДНС-а, Орденом заставе Републике Српске за златним вијенцем, као бившег градоначелника Приједора.

Орден је добио за рад и изванредне заслуге у послијератном развоју Републике Српске, учвршћењу мира и међународне сарадње, за резултате и достигнућа од ширег значаја и размјера у афирмацији Републике Српске.

Обраћајући се присутнима, Павић се захвалио на овом великом признању за његов досадашњи рад. „Хвала народу и војци који су створили Републику Српку. Ово одликовање има већу драж јер сам га добио данас, деветог јануара, на Дан наше Републике. Тиме нам је створена додатна обавеза да чувамо Српску, памтимо страдале за њу и радимо на бољем животу у Републици Српској“ рекао је Павић, додајући да одликивања примају у стабилној Српкој.

Подсјетио је и на чињеницу да је било покушаја да се укине Српска и да се оспори њен дан. Све то, нагласио је Павић „даје нам додатну снагу да је очувамо и боримо се за бољи живот у њој“.

„Дан Републике Српске и Република Српка, то је оно свето око чега ћемо увијек бити уједињени. Републику Српску је створио народ и то се не може никад поништити. Пред нама је још пуно обавеза, како би нам свима било боље у нашој Републици“ истакао је Павић и свим грађанима Српске, честитао девети јануар.