Home / Sve vijesti / Sport / Fudbal / ДЕЛИЈЕ ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНЕ – ТЕРЗИЋ ПОТВРДИО: Одбили смо понуде за Боаћија, Кангу и Доналда и СВИ ОСТАЈУ У ЗВЕЗДИ!

ДЕЛИЈЕ ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНЕ – ТЕРЗИЋ ПОТВРДИО: Одбили смо понуде за Боаћија, Кангу и Доналда и СВИ ОСТАЈУ У ЗВЕЗДИ!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић саопштио је данас да је клуб имао понуде за тројицу најбољих странаца, Ричмонда Боаћија, Гелора Кангу и Мичела Доналда, али да је одлучено да сви остану на „Маракани“ до краја сезоне

Најближи одласку био је Боаћи, за којег је ФК Копенхаген понудио четири милиона евра, рекордан трансфер за тај клуб, али су црвено-бели преломили да задрже најбољег стрелца.

– Одбили смо све понуде за све играче. Ниједан играч Црвене звезде није на продају. Имали смо понуде за Боаћија четири милиона, за Кангу три милиона, за Доналда 1,5 милиона евра. Договор је да сви остану и да пробамо да дочекамо пролеће у Европи, без обзира на јаку групу – истакао је Звездан Терзић у обраћању новинарима на „Маракани“.

Директор црвено-белих је признао да је клуб био у великој дилеми да прода бар једног од њих тројице.

Играчима и тренерима 1,2 милиона!

Открио је Звездан Терзић да ће од новца који ће клуб зарадити од премија УЕФА за пласман у Лигу Европе чак 1,2 милиона поделити играчи и тренери!

– Од тих премија Звезди остаје 1,75 милиона евра, јер остало иде менаџеру Ћаласану. Прошле године смо му платили 1,2 милиона, а сада 1,5 заосталог дуга и тиме је све исплаћено. Од тих 1,75 милиона колико нама остаје, 1,2 милиона иде играчима и тренеру. Заслужили су – истакао је Звездан Терзић.

– Били смо пред великом дилемом. Имамо и велике расходе, а само од Боаћија и Канге зарадили бисмо седам милиона евра. Ипак, имамо компактан тим и хоћемо да пробамо да направимо још нешто у Европи. Биће беспарица, биће тешко, али стиснућемо се. А све зарад што бољег резултата у Европи – поручио је Терзић.

Челник Звезде није желео да открива од којих клубова су имали понуде за играче.

– Не бих откривао ко је све нудио новац. Углавном, могли смо да приходујемо лагано још десет милиона, али спортски резултат је у првом плану – подвукао је Терзић.

Он је најавио да очекује потписивање нових уговора са странцима.

– На путу смо, већ смо много тога договорили са Кангом. Ићи ћу у Париз да се видим са његовим менаџером. Са Ле Талеком сам већ причао, у четвртак причамо са Доналдом. Надам се да да ћемо све успешно привести крају.
Терзић није желео да говори о платама које бити понуђене играчима, али је истакао да постоје границе преко којих не може да се пређе.

Ostavite odgovor