Home / Sve vijesti / Sport / Košarka / Đorđević: Teodosić nije igrao jer sam ja tako odlučio

Đorđević: Teodosić nije igrao jer sam ja tako odlučio

Miloš Teodosić nije mogao da pomogne svojim saigračima na proteklom Eurobasketu na kojem su reprezentativci Srbije osvojili srebro.
Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je u intervjuu za nedjeljnik „NIN“ da je on odlučio da Miloš Teodosić ne igra na Eurobasketu.
„Odluka je bila moja! To sad prvi put javno kažem. Nisam htio da se krijemo iza njega, a on nije bio dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo odgovornost. Složio se i bio zahvalan, razumjeli smo se“, rekao je Đorđević za „NIN“.
Srbija je bila na korak od prvog zlata od 2002, ali nije imala snage u finalu da nadigra Sloveniju.
„Nekoliko stvari je nedostajalo za zlato. Prije svega, još jedan dan odmora koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumjeti, ali oporavak igrača je ključan na ovakvom turniru. A taj jedan dan znači mnogo. Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića vjerujem da bi bila druga priča. Pokušao sam da ubijedim Markovića, vidim da mu je srce u reprezentaciji, svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo“, dodao je selektor Srbije.
Sledeće godine prvi put nema velikog takmičenja, ali već od ove jeseni kreću osporavane kvalifikacije za Mundobasket 2019.