Home / Sve vijesti / Kultura / Druga smotra dječijeg folklornog stvaralaštva FOTO

Druga smotra dječijeg folklornog stvaralaštva FOTO

Na Palama je održana Druga smotra dječijeg folklornog stvaralaštva Republike Srpske, na kojoj je učestvovalo oko 400 članova iz 12 kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Mladost” Pale Milan Čvoro, koji je i organizator smotre, rekao je da im je čast što su domaćini ove manifestacije koja je okupila oko 400 djece uzrasta od sedam do 15 godina.

Пале - Друга смотра дјечијег фолклорног стваралаштва

“Na smotri su se koreografijama predstavili folkloraši iz Mrkonjić Grada, Banjaluke, Čelinca, Trebinja, Doboja, Milića, Brčkog, Gradiške, Mokrog i Čačka”, rekao je Čvoro novinarima i podsjetio da je prva smotra održana u Gradišci.

Пале - наступ КУД-а

Predsjednik Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske hadži Momčilo Mošo Vesović kaže da Savez trenutno okuplja 24 društva.

“To su uglavnom najznačajnija društva Srpske po svom kvalitetu i po načinu na koji prezentuju svoju kulturu i tradiciju u svijetu”, rekao je Vesović.

Pale folklor 3

Vesović je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske što je podržalo ovu smotru, te izrazio nadu da će nastaviti da podržava ovaj značajni dio kulture.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će opština podržavati ovakve i slične manifestacije.

Pale folklor 4

Organizator smotre je Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske, generalni pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, a sponzori su Grad Istočno Sarajevo i opština Pale.

Smotra je održana u Sportsko-poslovnom centru “Peki”.

(Srna)

Izvor