Home / Sve vijesti / Sport / EHF nije verifikovao izvještaj sa meča iz Tuzle

EHF nije verifikovao izvještaj sa meča iz Tuzle

Evropska rukometna federacija (EHF) na svojoj služebenoj stranici izostavila je izvještaj sa sinoćnje utakmice između BiH i Švajcarske (21:15) koja je neočekivano dobila treće poluvrijeme, jer izvještaj sa iste nije verifikovan.

Naime, u vijesti koja je objavljena nešto iza ponoći, EHF je opisao preostalih sedam susreta u okviru kvalifikacija za SP istaknuvši da su baraž obezbijedili Rusija i Rumunija, dok je jedini susret koji nije opisan onaj odigran u Tuzli gdje su bh. rukometaši savladali Švajcarce sa 21:15.

Razlog ovog propusta vjerovatno leži u činjenici da su se gosti žalili EHF-u zbog toga što bh. rukometaš Tomislav Nuić nije bio u zapisniku za ovu utakmicu, iako je on nastupio na samoj (postigao gol i zaradio crveni karton, vjerovatno nakon što se saznalo da nije u protokolu za utakmicu).

Istina, na stranici među rezultatima stoji da je BiH pobijedila i da se nalazi na čelu grupe, kao i da se u zapisniku nalazi ime Nuića, ali rezultat još nije potvrđen.

U bh. reprezentaciji tvrde da je za sve kriv delegat susreta, Slovenac Darko Repesnek, koji je navodno priznao grešku i preuzeo odgovornost za ovaj nevjerovatni propust.

Bez obzira ko je kriv konačnu odluku i potvrdu ko ide u baraž donijeće Disciplinska komisija EHF-a.

20180114090434706560

(Nezavisne novine)

Izvor