Home / Sve vijesti / Sport / Fudbal / Finale Lige šampiona od 1.5 milijardi evra

Finale Lige šampiona od 1.5 milijardi evra

Finale najvećeg klupskog fudbalskog takmičenja biće odigrano sutra na Olimpijskom stadionu u Kijevu, sa početkom u 20:45 sati. Pravdu će dijeliti iskusni sudija iz Srbije Milorad Mažić.

Real Madrid nosi titulu kluba sa najvećim brojem osvojenih trofeja Lige šampiona.

Igrači „kraljevskog kluba“ predvođeni Francuzom Zinedinom Zidanom, zasigurno će sutra u Kijevu učiniti sve da osvoje titulu, po četvrti put u posljednjih pet godina, odnosno 13. ukupno.

– Liverpul ima pobjedu više –

Liverpul je do sada pet puta osvojio Ligu šampiona, a posljednji put mu je to pošlo za rukom 2005. godine. Dva kluba u Ligi šampiona su do sada u pet navrata odmjerili snage, Liverpul je slavio u tri, a Real u dva susreta.

Ako se pogleda statistika Real Madrida u okršajima s engleskim klubovima u Ligi šampiona, ovaj klub je odigrao 37 zvaničnih utakmica. Pobijedio je u 15, dok je po 11 njih okončano neriješeno ili porazom.

Real Madrid u ovim susretima postigao je 52 gola, dok je po loptu u vlastitu mreže išao 43 puta.

Skoro pa isti je i odnos Liverpula sa španskim klubovima. Odigrano je 37 utakmica, a ostvario je 14 pobjeda, 11 poraza i 12 remija. „Redsi“ su postigli 46 golova, te primili 30.

– Ronaldo najskuplji na terenu –

Ono što, takođe, potvrđuje da će sutra u Kijevu biti pravi fudbalski spektakl, jeste i ukupna vrijednost fudbalera dva kluba koji će se boriti za vrh Evrope, a radi se o cifri od 1.5 milijardi dolara.

Prema podacima njemačkog portala Transfermarkt, vrijednost fudbalera Real Madrida iznosi 962,5 miliona evra, dok je vrijednost Liverpula 548,5 miliona evra.

Najskuplji igrač Real Madrida svakako je Portugalac Kristijano Ronaldo koji vrijedi 120 miliona evra, dok ta titula kod „crvenih“ pripada Egipćaninu Mohamedu Salahu, čija je tržišna vrijednost 80 miliona evra.

 

mondo.ba