Home / Društvo / Frizer Mahmut Mašo Spahić iz salona „Aida“ najbolji na državnom i regionalnom prvenstvu

Frizer Mahmut Mašo Spahić iz salona „Aida“ najbolji na državnom i regionalnom prvenstvu

Frizeri iz frizerskog salona „Aida“ iz Tuzle, ovih dana osvojili su vrijedna priznanja na državnom i regionalnom takmičenju koje je održano u Vitezu.

Otvoreno prvenstvo frizera BiH okupilo je frizere iz naše zemalja i regije, a odziv je prevazišao očekivanja organizatora.

Pored takmičarskog dijela u 15 kategorija bio je priređen i seminarski dio gdje su nastupili vrhunski frizeri. Sajamski dio ove manifestacije ponudio je velike popuste za profesionalnu opremu.

Naime, na ovom takmičenju, frizer Mahmut Mašo Spahić iz frizerskog salona „Aida“, kao najmlađi takmičar, osvojio je prvo mjesto i to u kategoriji „full fashion look“.

Mladi frizer kaže da se radi o jednom od najvažnijih uspjeha u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

„Zaista sam ponosan što sam sve ove godine vrijedno radio i učio uz najbolju majstoricu Aidu Omerović, koja mi je otvorila vrata svog frizerskog salona i svo svoje znanje iskoristila kako bi od mene i mojih kolega napravila prave profesionalce. Osvojeno prvenstvo je kruna mog dosadašnjeg rada i samo mali dio moje zahvalnosti za sve što je za nas uradila“, kaže Mašo Spahić.

Pored toga, zapažen uspjeh ostvarili su i drugi frizeri iz ovog salona, pa je tako u jednoj od najtežih kategorija „svadbene frizure“, među prvih deset bila i mlada frizerka Selma Rakovac. Liniju svadbene frizure dao je trenutni prvak Evrope, a za ovo takmičenje, Selma i još troje frizera bili su u timu koji se sastojio od članova Kluba frizera i kozmetičara Tuzla. Za ovo takmičenja pripremali su se dva mjeseca, a sve pod mentorstvom Aide Omerović.

Izuzetan uspjeh zabilježila je i Asmira Muminović, koja je po prvi put učestvovala na jednom takmičenju.

Svi učesnici kažu da su zadovoljni postignutim i time što su dobili priliku da se takmiče sa majstorima svjetskog ranga. Ovi mladi frizeri kažu, da jedva čekaju nove izazove i takmičenja.

 

 

Aida Omerović kaže da je prelijep osjećaj družiti se i sarađivati sa najeminentnijim stručnjacima iz ove oblasti.

„Drago mi je da je iz mog salona bilo četvoro takmičara, a i iz našeg tuzlanskog kluba 7 takmičara. Ovom prilikom zahvalila bih se Klubu frizera i kozmetiara Tuzla, bez čije pomoći ne bi uspjeli. Lijep je osjećaj biti sa najeminentijim frizerima u žiriju čiji su članovi iz zemalja regije i družiti se i raditi vrijedno, odnosno, ocjenjivati naše nasljednike“, istakla je ona.

Inače, žiri se sastojio od poznatih regionalnih frizera, među kojima je bila i Aida Omerović, vlasnica frizerskog salona „Aida“, članica Yugo lige.

Ovaj frizerski salon sa svojim frizerima, član je i Kluba frizera i kozmetičara Tuzla.

 

 

Frizeri su iz Viteza u Tuzlu donijeli su vrijedne nagrade i priznanja i to je jedan od brojnih dokaza stručnosti i posvećenosti edukaciji i profesionalnom usavršavanju frizerskog salona „Aida“.

Njihovo učešće na spomenutom prvenstvu i uspijesi izazvali su veliku pažnju javnosti i medija, pa već nekoliko dana, Aida i njeni frizeri dnevno imaju i po nekoliko snimanja i intervjua .

Ukoliko se odlučite da brigu o svojoj kosi prepustite frizerskom salonu „Aida“, zadovoljstvo je zagarantovano. Svoj termin možete zakazati putem telefona: 035/274-275.

 

 

Boro Dukić/ASinfo.info