Home / Sve vijesti / Kultura / Glumci stupaju u štrajk. Savić: Ne plašim se smene, ostavku ne dam

Glumci stupaju u štrajk. Savić: Ne plašim se smene, ostavku ne dam

Rok koji su glumci dali upravniku Dejanu Saviću da podnese ostavku istekao je sinoć. Prvi čovek nacionalnog teatra nije podlegao pritiscima. Kaže da ne strahuje od smene, ali da ostavku neće da podnese.
Može li se išta promeniti do četvrtka i time sprečiti najavljeni štrajk glumaca tema je o kojoj su za TV “Prva” govorili upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, predsednica dramskog sindikata Narodnog pozorišta Ivana Nenadović, glumica Olga Odanović i glumac Pavle Jerinić
Savić nije želeo da gostuje sa njima u studiju, već se uključio u program uživo. Voditelji emisije konstatovali su da ih Savić zapravo sve vreme čuje, ali da ne odgovara na njihova pitanja i priča šta želi.
On je rekao da neće da da ostavku.
“Nikakvog razloga da dajem ostavku nemam, jer ništa pogrešno, ni nezakonito, mimo propisa i ovlašćenja nisam uradio”, istakao je Savić.
On je pozvao glumce da sednu za sto i razgovarajuu u okviru njihove kuće i bez medija. Ipak, glumci u studiju naglasili su da se to i desilo, ali ne i u atmosferi u kojoj je trebalo.
Oni su istakli da u četvrtak 8. novembra stupaju u štrajk upozorenja na sat vremena, tačnije u 19:45 sati. Dodali su da oni nisu za generalni štrajk kao najdrastičniju meru.
Inače, sinoć u 22 sata istekao je rok koji su predstavnici dramskog sindikata Narodnog pozorišta (SINGLUS) dali Saviću da podnese ostavku i to je razlog za sutrašnji štrajk.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da će se o Narodnom pozorištu oglasiti kada budu postojale neke novosti, dok je Savić kazao da ne može da otkrije detalje njihovog razgovora jer je, kako kaže, ministar na višoj poziciji od njega.