Home / Sve vijesti / Kultura / Hram kulture rođendan slavi u oronuloj zgradi!

Hram kulture rođendan slavi u oronuloj zgradi!

Na veliki jubilej Banskog dvora u Banjaluci stiže i poštanska markica sa motivom te ustanove. 85 godina postojanja zaslužuje takav poklon, kažu u Poštama Srpske.

Odštampano ih je deset hiljada i pravo su rođendansko iznenađenje, poručuju iz kulturnog centra.

postanka marka banski dvoe

“I zaista u jednom kratkom vremenskom periodu uspjeli smo da realizujemo sve što je bilo neophodno da se provedu sve procedure i aktivnosti i da danas pred vama ovdje imamo ovu predivnu poštansku marku”, rekao je Mladen Matović, direktor Kulturnog centra “Banski dvor”.

“Kako bi jednostavno poslali poruku svijetu da smo mi narod sa tradicijom, sa dugom kulturom i sa istorijom”, naveodi Jasmina Krivokuća, direktor preduzeća “Pošte Srpske”.

Rođendan hrama kulture, kako ga mnogi nazivaju, slavi se u, još uvijek, oronuloj zgradi. Oštećena fasada, statue i drugi sprat Banskog dvora dugo čekaju rekonstrukciju.

Da se popnemo i snimimo kako sve izgleda ATV-u nisu dozvolili. Ali rukovodstvo poručuje da pregoavaraju sa gradskim vlastima o skoroj sanaciji.

“Mi vrlo brzo očekujemo rezultate tih dogovora, pregovora pa ćemo onda izvjestiti javnost. Naravno da ne bismo izašli sa nekim polu-iformacijama. Ali ono što je meni kao direktoru bitno, jeste da zaista postoji velika zainteresovanost i želja da se to što prije desi”, pojašnjava Matović.

Iz Banskog dvora, na rođendan, poručuju i da nastaviti da rade na poboljšanju kulturne scene u gradu, sa naglaskom na kvalitet. Pohvalili su se rampom za osobe sa invaliditetom i ljetnom scenom.

Izvor