Home / Sve vijesti / Politika / Све институције доставиле документацију Анкетном одбору у вези смрти Драгичевића

Све институције доставиле документацију Анкетном одбору у вези смрти Драгичевића

Фото: Н.Н. ђ Све институције оставиле документацију Анкетном одбору у вези смрти Драгичевића

Бањалука – Све институције којима је упућен захтјев доставиле су одређену документацију Анкетном одбору формираном Одлуком Народне скупштине с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања Бањалучанина Давида Драгичевића.

Анкетни одбор је на конститутивној сједници, одржаној у уторак 15. маја, упутио захтјеве главном тужиоцу Окружног тужилаштва Бањалука Желимиру Лепиру, министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу, директору Завода за судску медицину Републике Српске Жељку Карану и предсједнику Републике Српске Милораду Додику да Одбору до четвртка, 17. маја 2018. године до 10.00 часова доставе све информације и спознаје које имају у вези са случајем страдања Давида Драгичевића.

Прва радна сједница Анкетног одбора биће одржана у петак, 18. маја. На ту сједницу Анкетни одбор позвао је директора Завода за судску медицину Жељка Карана (у 14.00 часова) и начелника Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Дарка Илића (у 16.00 часова).

Подсјетимо, предсједник Српске доставио је јуче одговор Анкетном одбору Народне скупштине у којем је навео да је у случају смрти Давида Драгичевића ријеч о примјени Закона о полицији и унутрашњим пословима, као и процесног кривичног законодавства (Закона о кривичном поступку) за чију примјену су задужени законом одређени органи као и правила по којима су дужни да поступају.

Народна скупштина Републике Српске формирала је на 26. посебној сједници 10. маја 2018. Анкетни одбор с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања Давида Драгичевића.

Предсједник Анкетног одбора је Бранислав Бореновић, замјеник предсједника Драго Калабић, а чланови Недељко Гламочак, Миланко Михајилица и Горан Ђорђић.