Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / Изјаве пред сутрашње финале српских ватерполиста…

Изјаве пред сутрашње финале српских ватерполиста…

Наши ватерполисти ће сутра од 22:15 напасти европско злато у Барселони.

За ривала ће имати селекцију Шпаније која ће имати доста навијача на домаћем терену.

– Самим тим што играју код куће имају шансу да направе резултат после дуго времена, играју на таласима расположења и тада могу да буду преко својих реалних могућности. Треба да се затвори контра, да направимо игру шест на шест, а ту су наше шансе веће. Биће мање захтевна физички утакмица у односу на Хрватску, рекао је Митровић, а преноси ВС.

Чувар мреже репрезентације Србије је рекао да Шпанци никако нису за потцењивање, али да не сме ни да им се додели велика улога.

– Треба да гледамо себе, да наставимо да играмо нашу игру, а када је тако онда можемо да се радујемо. Амбијент неће да нас поремети. Одиграли смо последње две утакмице под тензијом, искусни смо – навео је он.

Према речима капитена Србије, битан фактор би могло да буде познанство између српских и шпанских ватерполиста.

– Међутим, сва тактика, све приче о адутима падају у воду кад почне финале. Знамо како се играју те утакмице, како се побеђује. Имамо лепу прилику да одбранимо титулу. За то нам треба одбрана, а не да много размишљамо о Шпанцима, мада ми је драго да су они, а не Италијани у финалу. Наш филм је најважнији, казао је Филип Филиповић, да би потом Андрија Прлаиновић додао:

– Били смо агресивни и сигурни у одбрани против Хрватске, увек на играчу са лоптом, добро постављени… Да нема лаких голова у нашој мрежи. Можда су Шпанци најбржи на турниру, имају сјајне индивидуалне контре, а остало је на нашој страни, квалитет, ментална снага, искуство… Играти финале у земљи домаћина је изазов.

Хотспорт