Home / Sve vijesti / Magazin / Ljubav i Moda / Jelena Karagić : ,, Vjera u sebe je prva tajna uspjeha

Jelena Karagić : ,, Vjera u sebe je prva tajna uspjeha

Jelena Karagić, Miss Earth BiH, medju 10 najljepših žena na svijetu.

ASinfo: Čestitamo na uspjesima, vidimo da ste bili uspješni i u BiH ali i na medjunarodnoj sceni.Recite nam utiske sa takmičenja i nešto više o svom uspjehu i plasmanu medju 10

-Hvala Vam mnogo! Prije svega, želim da kažem da sam ja presrećna i prezadovljna svojim postignutim rezultatom u svijetu. Ipak, biti među 10 najljepših žena svijeta nije lako! I ako mi vjerujete sad tek postajem svjesna svega. Zaista predivno iskustvo koje se pamti cijeli život, mnoga poznanstva, kontakti, kulture, vjere… Mnogo toga sam upoznala, naucila, prosla; i ponosna sam sto sam uspjela osvijetliti obraz nase države.

ASinfo: Da ljepotu prati i inteligencija govori i to da ste student medicine, kako vam idu studije?

Da, ja studiram medicinu, smjer stomatologija. I uspjesna sam u svojim studijima. Malo sam bila pauzirala, ali evo punom snagom se vracam, jos jaca i spremnija za nove pobjede. Inteligencija i ljepota moraju da idu zajedno, i tek je onda osoba kompletna i potpuna. Ljepota nije samo vanjski izgled, ustvari najvise ljepote se ogleda unutar covjeka.

ASinfo: Vaši planovi za budućnost, da li planirate da se bavite modelingom ili pojavljujete na nekim revijama ili nešto treće..pošto ste dostigli značajn uspjeh koji možda obavezuje na neke nove izazove…

Moji planovi za budućnost su mnogo široki, imam dosta ponuda i angažmana, tako da i na tom polju mi ide odlično. Još uvijek ne smijem ništa otkrivati, ali evo uskoro dok se malo stiša buka oko fakulteta, i dok riješim sve sto sam propustila, idem u nove pobjede.

ASInfo: Vaša poruka mladim ljudima

Moja poruka kako mladima, tako i svim ljudima ovog svijeta- Budite svoji, i sve sto započnete će vam ići od ruke! Vjerujte u sebe, jer jedino tako možete da uspijete u životu, i ostvarite sve svoje ciljeve i snove.