Home / Društvo / Jeste li spremni za “Jesenji Ukus Fest” u Beogradu!?

Jeste li spremni za “Jesenji Ukus Fest” u Beogradu!?

„Jesenji Ukus Fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 29. i u nedelju 30. septembra 2018. godine u Metropol Palace Hotelu u Beogradu.

Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza preko 1500 proizvoda sa oko 100 izlagača iz cijele Srbije i regiona.

Posjetioci „Jesenjeg Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih i krckavih čvaraka, a sve to uz čašu pravog domaćeg piva! Slatka uživanja festivala nude domaće kolače i čuvene tradicionalne džemove kao i najnoviji od kajsije sa vanilom i vitaminom C.

Prvi put posjetioci će imati priliku da okuse i da nabave proizvode od maline sa nevjerovatnim kombinacijama i ukusima čokolade, vanile, cimeta, kao i čuveni liker sa aromama iz prirode. Organizatori pripremaju veliki broj iznenađenja među kojima su namazi sa pet vrsta pečuraka: lisičarkom, vrganjem, crnom trubom i tartufom. Pravi hit će biti tvrdi sir sa ljekovitim biljem, zatim koziji sir u hrastovoj kori kao i neprevaziđeni lisnati sir koji se prosto topi u ustima.

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom, ljuti začini koji svim jelima daju poseban „šmek“. Da razblaže ljuto, posjetioci će imati priliku probati prvi namaz i preliv od aronije. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

U specijalnom programu oba dana, posjetioce koji učestvuju u kvizu znanja o hrani i pokažu se kao najbolji, očekuju brojni pokloni iznenađenja!

Manifestaciju „Ukus Fest“ ove godine su podržali Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Sekretarijat za privredu Grada Beograda.

Specijalna zemlja gost „Jesenjeg Ukus Festa“ je Republika Rumunija.

U ponudi će bi zanimljive delicije iz zemalja regiona iz kojih dolaze brojni učesnici i donose ukuse svoga kraja, mnogo najfinjih vina, čokoladne arome i .. neka ostalo bude slatka tajna! Specijalni gosti festivala biće ugledni privrednici iz regiona.

„Jesenji Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren oba dana festivalskog vikenda, u subotu 29. i u nedelju 30. septembra 2018. od 11.00 do 20.00 časova.

Drugog dana festivala, u nedelju 30. septembra u 17.00 časova biće proglašeni najbolji proizvođači u različitim kategorijama hrane i pića. Međunarodni stručni žiri ocjeniće najbolji ukus Srbije u tri kategorije, kao i najbolje inovacije u proizvodnji. Svoje glasove daće i posjetioci koji će direktno proglasiti „Grand Prix“ festivala.

Cijena jednodnevne ulaznice je 250,00 dinara i obuhvata degustacije na svim štandovima i punktovima izlagača.

Boro Dukić/ASinfo.info