Home / Sve vijesti / Zabava / Kako da se što bolje pripremite za avanturu u prirodi?

Kako da se što bolje pripremite za avanturu u prirodi?

Nekada nam je stvarno samo potrebno da se izgubimo malo od ljudi, da odemo u prirodu, a nekada nam je potrebna i avantura. Ukoliko planirate jednu ovakvu avanturu, onda treba da imate u vidu nekoliko stvari.

Ukoliko nikada niste nigde kampovali, onda treba da znate neke osnove. Naime, boravak u prirodi na duže nije prijatan onim osobama, koje nikada nisu to ni pokušale i koje su prilično vezane za svoj dom, odnosno koje su navikle na komfor i na to da sve imaju.

Boravak u prirodi i avantura ipak podrazumevaju nešto drugo.

Priprema pred put – planinarski ranac je obavezan

Dakle, kada idete u prirodu, na planinu, u šumu, na more, jezero, reku ili bilo gde gde želite da kampujete, da provodite najviše vremena u prirodi, onda vam je planinarski ranac neophodan. U ovom slučaju treba da zaboravite na kofere, na torbe, koje se nose na jedno rame ili na obične male rančeve.

Kada god je u pitanju neka avantura neophodan je planinarski ranac. Zbog čega je to tako? Zbog toga što je planinarski ranac najpraktičniji, u planinarski ranac može da vam stane sve što vam je potrebno i sve što želite da ponesete. Zatim, kada nosite planinarski ranac nećete osetiti neki preterani napor, jer su oni upravo tako napravljeni kako biste što bolje mogli da izdržite. Mnogi nose planinarske rančeve čak i kada nigde ne putuju, zato što im je jednostavno tako lakše. Međutim, planinarski rančevi su zaista neophodni, kada su u pitanju avanture koje smo već spomenuli.

Pripremite se na sve

Takođe je jako važno da se dobro pripremite na sve. Šta to znači? To znači da je priroda čudna naravno kada je poredimo na našim uslovima. Nećete uvek imati WC, a to može da predstavlja problem mnogima. Dakle, na raspolaganju vam je samo priroda. Videćete mnoge insekte, čućete mnogo čudnih zvukova, koji nisu ništa zastrašujuće, ali će vama biti vrlo nepoznati. Zatim, kosa vam neće uvek biti čista i nećete vi uvek biti čisti. Moraćete malo da se naviknete i na to. Zato je potrebno da budete svesni svih tih stvari pre nego što se spakujete i krenete. Ukoliko vam se to ne čini baš dobro i ukoliko vam se čini kao nedostižno za vas, onda vam savetujemo da ipak preskočite tu avanturu. Dakle, morate apsolutno da budete sigurni u svoju odluku.

Birajte da idete sa društvom koje se već upuštalo u avanture

Prvi put bi trebalo da idete sa društvom koje se inače upuštalo u takve avanture. Jako je važno zbog toga što će oni znati kako da reaguju u određenim situacijama, znaće sve više nego vi. To je dobro zato što su oni već iskusni i vi praktično ne morate da se plašite da će nešto krenuti po zlu, jer je to uigrana ekipa. Naravno da su nepredviđene okolnosti uvek moguće, međutim, to nije nešto što treba da vas plaši, jer ako idete sa ljudima sa iskustvom, onda će oni znate da se izvuku iz bilo koje situacije.