Home / Sve vijesti / Politika / Ko koga smjenjuje u Partiji ujedinjenih penzionera?

Ko koga smjenjuje u Partiji ujedinjenih penzionera?

Ilija Vujičić ne da fotelju predsjednika Partije ujedinjenih penzionera. On kaže da Vinka Pušonja nije izabrana u skladu sa Statutom partije i tvrdi da nije bilo kvoruma za njegovu smjenu, te da su većinom glasali oni koji nisu članovi glavnog odbora. Vujičić sumnja da iza svega stoji interes da partija ne izađe na izbore.

“Meni nije ostalo ništa drugo nego da jutros uradim jednu stvar, u pokušaju da spriječim i zaustavim takve negativne pojave u ovoj partiji.. Donio sam najdrastičniju odluku, a to je da gospođu isključim iz PUP-a”, rekao je Vujičić.

Sporazum o trećem bloku „Za Republiku“ nije bio po volji pojedinih članova. Vinka Pušonja kaže da je Vujičić potpisao sporazum bez sjednice Predsjedništva partije. Zato je odlučeno da se održi vanredna sjednica sa prvom tačkom dnevnog reda: Smjena predsjednika. Kvoruma je tvrdi bilo, jer su mnogi članovi glasali telefonom.

vlcsnap-2018-05-16-19h31m32s006

“Imali smo dovoljan kvorum za njegovu smjenu. Znači sve regularno odrađeno, sve će imati Ilija Vujičić na uvid. Kad on sad ima neku priču, nije to tako, nije bio kvorum. Nema problema. Sve ima crno na bijelo. Imaju telefoni, pa nek zovne ljude i nek vidi”, kaže Pušonja.

Vojo Kozomora član glavnog odbora napustio je sjednicu jer je, kaže, vidio o čemu se radi. Tvrdi da niko osim njega ispred sebe nije ni imao statut.

“Oni su samo navalili glasajte, glasajte i kad su izglasali na toj prvoj vanrednoj konferenciji smjenu Ilije Vujičića, kao predsjednika naše Partije ujedinjenih penzionera, odmah su prešli na drugu vanrednu konferenciju fomiranje radnih tijela, izbor predsjednika”, rekao je Kozomara.

Dok se u Partiji ujedninjenig penzionera doslovno ne zna ko pije a ko plaća, penzioneri u tome vide samo “borbu za stolicu”.

-Dok jadna bijeda nema šta da jede oni tako rade, sve za svoju stolicu,

– To ja ne vjerujem ništa brate dragi, to sve možeš kupiti za kilu dobrih šljiva, kažu anketirani penzioneri.

Osim smjene predsjednika, dio odbora donio je odluku i o smjeni sekretara i sekretarice. Kako stvari stoje, smjene u PUP-u mogle bi da dobiju i sudski epilog.

Izvor