Home / Sve vijesti / Sport / Fudbal / Mažić svirao dva penala – Francuzi preokretom gurnuli Nemce ka Ligi B

Mažić svirao dva penala – Francuzi preokretom gurnuli Nemce ka Ligi B

U derbi meču poslednjeg dana drugog termina Lige nacija, Francuzi su u duelu poslednja dva prvaka sveta savladali Nemačku 2:1, posle preokreta u Sen Deniju.
Srpski arbitar Milorad Mažić je svirao dva penala na stadionu “Francuska”, po jedan za oba tima, a junak domaćina je bio dvostruki strelac Antoan Grizman.
Francuska se drugom pobedom učvrstila na prvom mestu u Grupi 1, dok su Nemci drugim porazom jednom nogom zakoračili u niži rang, Ligu B.
Nemci su u meču za “biti ili ne biti” poveli golom Tonija Krosa u 14. minutu iz penala koji je posle igranja rukom Presnela Kimpembea svirao Milorad Mažić.
Francuska je uspostavila inicijativu u nastavku, kružila je oko kaznenog prostora Nemačke, ali je Nojer sprečio Kilijana Mbapea da poravna rezultat u 52. minutu.
Međutim, deset minuta kasnije nije imao šanse posle sjajnog skoka i šuta glavom Antoana Grizmana. Samo pet minuta kasnije Nemačka je imala priliku da se vrati u vođstvo, ali je Igo Loris sjajno reagovao posle šuta Serža Gnabrija.
Kazna je usledila deset minuta pre kraja meča kada je Mats Humels neoprezno startovao u svom kaznenom prostoru i oborio Matuidija, pa je Mažić svirao drugi penal na Sen Deniju, ovaj put za domaćina.
Grizman je bio nemilosrdan sa bele tačke u duelu sa Nojerom i pogodio za preokret.