Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / Metalac bolji od Radnničkog u derbiju kola

Metalac bolji od Radnničkog u derbiju kola

Bokseri Metalca iz Valjeva pobedili su u četvrtak uveče, kao gosti Radnički iz Beograda 12:4 u derbiju drugog kola Superlige Srbije.
Pred punim tribinama dvorane na Crvenom krstu, Valjevci su opravdali ulogu favorita i sa dve pobede su na čelu tabele.
Bodove lideru doneli su: Dušan Janjić (56 kg), Nemanja Gavrilović (60 kg), Aleksa Marković (75 kg), Saša Milovac (81 kg), Geard Ajetović (91 kg) i Milutin Stanković (plus 91kg).
Za Beograđane bodove su osvojili Matija Tijanić (64 kg) i bez borbe Aleksandar Cigaranović (69 kg).
(kategorija 56 kg Đorđe Veljović – Dušan Janjić 0:2, 60kg Nikola Magovac – Nemanja Gavrilović 0:2, 64kg Matija Tijanić – Damjan Grmuša 2:0, 69kg Aleksandar Cigaranović – Lazar Stanojević 2:0, 75kg Nikola Jovanović – Aleksa Marković 0:2, 81kg Aleksandar Petrović – Saša Milovac 0:2, 91kg Nikola Vlahović – Geard Ajetović 0:2, plus91kg Kosta Božović – Stanković Milutin 0:2)
U dva preostala meča drugog kola u subotu sastaće se: u Kragujevcu Radnički i Naisus iz Niša a u Novom Sadu Vojvodina i Loznica.
Bokserska liga Srbije, sa šest klubova, startovala je 18. oktobra, derbijem u Valjevu gde je Metalac bio bolji od Loznice sa 12:4.
Preostala dva meča u kojima su bokseri Radničkog iz Kragujevca odnosno Beograda slavili nad Vojvodinom i Naisusom iz Niša, završena su istovetnim rezultatom – 10:6.
Klubovi su okupili najbolje boksere Srbije, koji će odmeravati snage u osam težinskih kategorija.
BSS je saopštio da će se takmičenje odvijati po dvokružnom sistemu, a prvi ekipni šampion Srbije znaće se u maju, kada je planiran završetak lige.