Home / Sve vijesti / Politika / МИЛАЧИЋ СЕ ИЗВИНИО СРБИМА У КНИНУ: Славити злочин велика је љага и брука за Црну Гору (ФОТО)

МИЛАЧИЋ СЕ ИЗВИНИО СРБИМА У КНИНУ: Славити злочин велика је љага и брука за Црну Гору (ФОТО)

Већинска и права Црна Гора се стиде учешћа пуковника Војске Црне Горе Ивана Машуловића на прослави војно-полицијске акције „Олуја“ у Книну, рекао је председник странке „Права Црна Гора“ Марко Милачић.
– Славити злочин, и то са печатом званичне црногорске власти, представља регионално велику љагу и бруку нанесену Црној Гори. Због тога смо, на скроман и симболичан начин, дошли да вам се најдубље и људски, у име праве и већинске Црне Горе извинимо – рекао је Милачић на састанку у Книну са представницима српског народа, на челу са председником Српског народног већа за Шибенско-книнску жупанију Бориславом Шарићем.

Према његовим речима, црногорски пуковник који је славио „Олују“ у Книну, оличење је „безличног Монтенегра“.

– Оно што ми представљамо на овом нашем путу извињења јесте Његошева права Црна Гора – рекао је Милачић.

Он је додао да је присуство пуковника Машуловића на прослави, не само „антисрпски и антицрногорски чин“, већ и дубоко антицивилизацијски.

– Разлог зашто смо овдје јесте извињење. Извињење у име већинске и праве Црне Горе која се стиди учешћа пуковника војске Црне Горе Ивана Машуловића на прослави „Олује“ – рекао је Милачић.

Он сматра да се у Црној Гори води антиправославна политика, односно политика „православног разједињавања“.

– Имајући у виду статус српског народа у Црној Гори, односно њихово таворење у јазу између мањинског и конститутивног народа, мислим да би црногорске власти морале да покажу много више сензибилитета за решавање тог национално важног питања – рекао је Милачић.

Представници Праве Црне Горе боравили су и код породице одборника Саве Војновића, који се након протеривања у „Олуји“ вратио на своје огњиште, у село надомак Книна, Ђеврске.

Срна