Home / Sve vijesti / Ekonomija / Министар Мирјанић: Убрзати динамику реализације пројеката у водопривреди

Министар Мирјанић: Убрзати динамику реализације пројеката у водопривреди

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади РС др Стево Мирјанић са сарадницима, у сриједу 4. јула 2018. године посјетио је ЈУ „Воде Српске“ Бијељина. На састанку је разговарано о стању у водопривреди Републике Српске, при чему је министар Мирјанић нагласио да је потребно убрзати динамику реализације започетих пројеката. Ради се о пројектима заштите од поплава у Републици Српској који се финансирају из средстава Европске инвестиционе банке и пројекту изградње Дринског насипа у Семберији.
– Дрински насип представља опште добро. То је веома важан инфраструктурни објекат Републике Српске и превазилази локални интерес Града Бијељина. Постоје одређени проблеми пред почетак изградње насипа, правац трасе и имовински односи, али све препреке треба отклањати стрпљивим, стручним и упорним радом. Стрпљивим радом и коректним односом према пољопривредним произвођачима о чијем земљишту се ради, вјерујем да ћемо наћи рјешење и у току ове године кренути са реализацијом послова – рекао је министар Мирјанић.

Директор ЈУ „Воде Српске“ Милан Кикић истакао је да ће надлежне службе предузети све неопходне мјере да се додатно убрза динамика реализације свих пројеката заштите од поплава у Републици Српској.

Министар Мирјанић, помоћник министра за водопривреду др Чедомир Стојановић, рукводство ЈУ „Воде Српске“ и представници Градске управе Града Бијељина, истог дана су посјетили и Мјесну заједницу Јања, гдје је разговарано о могућностима рјешења спорних питања око експропријације земљишта на траси изградње Дринског насипа у Семберији.


Извор: Воде Српске