Home / Sve vijesti / Politika / Ministarstvo pravde presudilo u slučaju Sport kluba

Ministarstvo pravde presudilo u slučaju Sport kluba

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 17:21, 13.03.2018

POVEZANE VIJESTI

Inspektorat Ministarstva pravde BiH naložio je Konkurencijskom savjetu da o zahtjevu AKOP-a za izvršenje vlastitog rješenja u slučaju Sport kluba mora odlučiti u roku od 15 dana!

Asocijacija kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga (AKOP) je 1. marta 2016. godine Konkurencijskom savjetu uputila zahtjev da izvrši rješenje koje je to tijelo samo donijelo. Riječ je o odluci prema kojoj grupacija “Telemach” i firma “United media” programe Sport kluba moraju da omoguće svojim konkurentima po transparentnim i nediskriminatorskim uslovima.

Od tada su protekle više od dvije godine, međutim, rješenje nije izvršeno. Cijeli slučaj je stigao i do Ministarstva pravde BiH, čiji Inspektorat je donio već pomenuti nalog.

– Asocijacija kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga u Bosni i Hercegovini je dana 8. marta 2018. godine obaviještena od strane Ministarstva pravde BiH da je nadležni inspektorat tog Ministarstva rješenjem broj 10-07-12-1901/18 naložio Konkurencijskom savjetu da o zahtjevu AKOP-a za izvršenje rješenja Konkurencijskog savjeta u slučaju Sport klub, uloženog 1. marta 2016. godine, mora odlučiti u roku od 15 dana od dana prijema rješenja Ministarstva pravde BiH, kojim je navedeno naloženo – piše u saopštenju Upravnog odbora AKOP-a.

U istom obraćanju javnosti je izraženo očekivanje da će nakon pune dvije godine držanja predmeta Sport klub u ladici, Konkurencijski savjet konačno obezbijediti izvršenje rješenja.

– Nadamo se da će se time omogućiti da svi građani BiH, bez ikakve diskriminacije, mogu pratiti važne sportske događaje na kanalima Sport klub – zaključeno je u saopštenju Asocijacije kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga u BiH.

(SrpskaCafe)

OSTALE VIJESTI IZ KATEGORIJE

Izvor