Home / Društvo / Mladi 16-godišnji Andrej Borisogljebski briljira u Slovačkoj (FOTO)

Mladi 16-godišnji Andrej Borisogljebski briljira u Slovačkoj (FOTO)

Andrej Borisogljebski, rođen 2002. godine, bivši košarkaš OKK “Spars” Sarajevo, sa kojim je osvojio titulu prvaka BiH u kadetskoj konkurenciji u sezoni 2016/2017, koji je svoje prve košarkaške korake napravio u KK “Tri poena” na Palama. U svojoj debitantskoj karijeri, kao majmlađi igrač, braneći boje slovačkog tima BK IMC Považska Bystrica, na F4 za juniore osvojio srebrnu medalju.

Završni turnir odigran je u Považskoj Bystrici gje su nakon regularnog dijela sezone završili takmičenje ubjedljivo na prvom mjestu i stekli prednost domaćeg terena. Prije sedam dana, ovaj mladi košarkaš učestvovao je i na F4 za kadete u Slovačkom gradu Nitri.

Iza njega je odlična sezona, gdje je u kadetskom timu bilježio prosječno 12,3 poena, 6 asistencija, 6 skokova 1 ukradena i 0,5 blokada. 188 cm visoki plej mejker, najvjerovatnije će još jednu sezonu ostati u Slovačkoj. Njegov menadžer je proslavljeni slovenački košarkaš a sad vlasnik košarkaške Agencije Slavko Kotnik, koji je do skora zastupao NBA zvijezdu Gorana Dragića, MVP prošlogodišnjeg Eurobasketa.

Boro Dukić/ASinfo.info, BHbasket.ba