Home / Sve vijesti / Ekonomija / M:tel kupuje bijeljinski „Telrad“

M:tel kupuje bijeljinski „Telrad“

BANJALUKA – Kompanija M:tel planira da povećava svoj udio na tržištu pružanja usluge kablovske televizije i interneta u BiH kroz kupovinu bijeljinskog preduzeća „Telrad Net“, saznaje portal CAPITAL.ba.

M:tel je, u skladu sa zakonskim obavezama, prijavio Konkurencijskom savjetu BiH da namjerava steći kontrolu nad ovim preduzećem.

„Ova koncentracija će, prema podacima iz prijave, imati efekat na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne i  mobilne telefonije, interneta te radio i TV programa na području BiH. Konkurencijski savjet je pozvao sve zainteresovane firme koje djeluju na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, interneta te radio i TV programa kao i na drugim tržištima na kojima bi ova koncentracija mogla imati efekat da im dostave pisane primjedbe i mišljenja“, stoji u obavještenju Konkurencijskog savjeta BiH.

Kompanija „Telrad“ je privatno preduzeće osnovano 1990. i od tada posluje na prostorima BiH i šire u oblasti izrade pristupnih telekomunikacionih mreža, javne fiksne telefonije, VoIP i IP telefonije, kablovske televizije kao i kablovskog interneta.

CAPITAL: M. Čigoja

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , , , ,

Izvor