Home / Sve vijesti / Ekonomija / M:tel potvrdio da planira kupiti „Telrad“

M:tel potvrdio da planira kupiti „Telrad“

BANJALUKA – Kompanija M:tel potvrdila je da je prijavila Konkurencijskom savjetu BiH da planira kupiti bijeljinski „Telrad Net“ s ciljem jačanja svoje tržišne pozicije u BiH, ne otkrivajući više detalja.

Резултат слика за telrad net

„U skladu sa strateškom opredjeljenošću da jača svoju tržišnu poziciju u BiH, i uobičajenom biznis praksom, M:tel u kontinuitetu razmatra širenje poslovanja i kroz akvizicije. Stoga je naša kompanija u skladu sa regulatornim okvirom, Konkurencijskom savjetu poslala namjeru o kupovini „Telrad Net“, rekli su u M:telu za portal CAPITAL.

Međutim, detalje o samom ugovoru i vrijednosti transakcije nisu željeli da otkriju.

„Informacija o završetku ovog postupka biće javno raspoloživa, nakon detaljne procjene isplativosti, pregovora i biznis analize, kao i eventualnog zaključivanja ugovora o kupovini“, naglasili su u M:telu.

CAPITAL je danas objavio da M:tel planira povećati svoj udio na tržištu pružanja usluge kablovske televizije i interneta u BiH kroz kupovinu bijeljinskog preduzeća „Telrad Net“ te da je skladu sa zakonskim obavezama, prijavio Konkurencijskom savjetu BiH da namjerava steći kontrolu nad ovim preduzećem.

CAPITAL: M. Čigoja

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , , , ,

Izvor