Home / Sve vijesti / Sport / Najteži poraz u karijeri Nišikorija posle trijumfa nad Federerom

Najteži poraz u karijeri Nišikorija posle trijumfa nad Federerom

Kevin Anderson stigao je na korak od polufinala Završnog turnira u Londonu u grupi „Lejton Hjuit“, pošto je u drugom kolu sa terena počistio Keija Nišikorija.
Anderson je odigrao savršeno protiv indisponiranog protivnika i slavio rezultatom 6:0, 6:1.
Meč je trajao nešto više od sat vremena i Južnoafrikanac je Japancu naneo najteži poraz u karijeri, pošto mu je prepustio samo jedan gem.
Nišikori je upisao negativni rekord manje od dva dana pošto je savladao trećeg igrača sveta Rodžera Federera u dva seta, što mu je jedan od najvećih trijumfa u profesionalnoj karijeri.
„Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Nišikori je vrhunski igrač, ali sam ja pronašao sjajan ritam od početka. Učiniti to ovde je fantastično“, rekao je Anderson.
Nema šta mnogo da se kaže o meču – Kevin je pitanje pobednika rešio već prvim brejkom i nije skidao nogu sa papučice gasa. Tek u finišu je Kei uspeo da se upiše na semafor i izbegne da bude ispraćen „biciklom“.
Ubedljivom pobedom Andersona dodatno se zakomplikovala situacija u grupi „Lejton Hjuit“ – on sada ima skor 2-0, ispred Nišikorija sa po pobedom i porazom, dok po jedan neuspeh imaju Rodžer Federer i Dominik Tim koji se sastaju od 21 sat.
Federer bi porazom mogao da završi takmičenje u grupi već posle dve runde, dok će pobednik tog susreta imati velike šanse da se nađe u polufinalu.
U drugoj grupi koja nosi naziv po Gugi Kuertenu nalaze se Novak Đoković, Aleksander Zverev, Marin Čilić i Džon Izner.