Home / Sve vijesti / Ekonomija / Naplaćeno osam miliona KM putarine na autoputevima u Srpskoj

Naplaćeno osam miliona KM putarine na autoputevima u Srpskoj

BANJALUKA – „Autoputevi Republike Srpske“ prikupili su u prošloj godini 8,1 miliona maraka naplatom putarine na autoputu Banjaluka – Gradiška i dijelu autoputa „9. januar“, dok su na organizaciju naplate potrošili 2,2 miliona KM.

Резултат слика за autoput banjaluka doboj naplatne kucice

Prema podacima ovog preduzeća na naplatnoj stanici „Jakupovci“, na autoputu Banjaluka-Gradiška, u prošloj godini naplaćeno je 4,01 miliona KM bez PDV-a, dok su troškovi organizacije naplate iznosili gotovo 1,1 miliona KM.

U istom periodu na autoputu „9. januar“, na dionici Doboj – Prnjavor, naplaćeno 4,09 miliona KM po osnovu putarine, dok je na organizaciju naplate potrošeno više od 1,1 miliona KM.

„Učešće troškova organizacije u prihodima od naplate putarine na autoputu Banjaluka-Gradiška je 27,3 odsto, dok je na dionici Doboj – Prnjavor 27,4 odsto“, navodi se u odgovoru „Autoputeva RS“ na poslaničko pitanje.

Autoput Banjaluka – Doboj još uvijek nije u potpunosti završen, a njegova izgradnja koštaće 402 miliona evra i u potpunosti će biti finansirana iz kredita.

Prva dionica od Prnjavora do Doboja završena je i puštena u saobraćaj 2016. godine, dok su radovi na dionici od Banjaluke do Prnjavora još uvijek u toku i trebalo bi da budu završeni ove godine.

CAPITAL: M.Č.

 

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , , , ,

Izvor