Home / Ostale teme / Nova „Insignia“ pokazala lice

Nova „Insignia“ pokazala lice

Na Internetu su se pojavile prve fotografije nove Insignije bez „kamuflaže“. Pored limuzinske verzije ovog automobila, u prilici smo da vidimo i kako izgleda Insignia karavan.

Najavljujući novu Insigniju u oktobru, Opel je otkrio da će ova limuzina srednje klase dobiti dodatak Grand Sport u imenu. Time je nagovešteno da će nova generacija imati sportskiji izgled u odnosu na još uvek aktuelnu verziju.

O sportskom imidžu svedoče i prve fotografije bez maskirne folije, a utisak dinamičnosti vozila pojačan je zahvaljujući OPC Line aerodinamičkom paketu koji nose oba snimljena prototipa – i limuzina i karavan.

Kao što je Opel i najavio, nova Insignia dizajnirana je pod uticajem koncepta Monza, predstavljenog na sajmu automobila u Frankfurtu 2013. sa ciljem da se pruži uvid u izgled budućih serijskih modela nemačkog proizvođača.

Prednja maska, farovi i oblik haube podsećaju na pomenuti koncept, a sportska elegancija spoljašnjosti naglašena je velikim alu felnama sa niskoprofilnim gumama. Ipak, treba imati u vidu da će verzije sa nižim paketima opreme biti vizuelno manje ubedljive od OPC Line varijante.

Fotografije Opel Insignije Sports Tourer pokazuju da će ovaj model biti jedan od najatraktivnijih savremenih karavana na tržištu, a veliki prepust karoserije preko zadnjih točkova ukazuje na prostran prtljažnik.

Opel Insignia Sports Tourer (Foto: CarPix/CarScoops)

Uprkos tome što je za 55 mm duža od prethodnika, nova Insignia biće i do 175 kg lakša, u zavisnosti od paketa opreme i vrste motora. Putnici na zadnjim sedištima dobijaju dodatni prostor zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju za 92 mm, a smanjenje visine vozila za 29 mm doprinelo je da automobil ima sportskiju siluetu nego pre.

S obzirom da je dizajn spoljašnjosti već poznat, očekuje se da će Opel uskoro objaviti i prve zvanične fotografije Insignije Grand Sport, dok je svetska premijera zakazana za mart 2017. i auto-salon u Ženevi. Karavan verzija bi trebalo da bude zvanično predstavljena par meseci kasnije.

 

 

 

(b92)