Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / OBRADOVIĆ, ZA „NOVOSTI“: Zakačio sam punu šaku zihernadli!

OBRADOVIĆ, ZA „NOVOSTI“: Zakačio sam punu šaku zihernadli!

GORČINA kali čvrst karakter. Ove reči je Ivana Španović napisala ispod fotografije na kojoj sija dijamantski pehar i dvadesetak zihernadli sa kojima je pričvršćen startni broj na leđima. Ko se o mleko opeče i u jogurt duva, zato srpskoj rekorderki u finalu Dijamantske lige u Briselu nije mogao da se ponovi peh iz Londona, kada je izgubila svetsko zlato zbog običnog parčeta papira.

Srce je pre tri nedelje htelo da iskoči od tuge, a sada je opet na mestu posle odbrane svetlucavog pehara. Trener Goran Obradović je napominjao da inat nije emocija sa kojom bi njegova pulenka trebalo da se takmiči na narednim mitinzima, a, za „Novosti“, je juče, odmah po dolasku u Srbiju, preneo Ivanina osećanja:

– Mnogo je srećna, baš joj je značilo ovo sve. Nismo želeli da pričamo o tome i da pravimo alibi, ali posle Svetskog prvenstva u Londonu se razbolela. Mučio ju je virus, i to je očigledno ostavilo traga na njene skokove u Berlinu i u Briselu. Ipak, pred poslednju seriju je rekla sebi: „E, nećeš izgubiti dijamant sa 6,65“. Eto, proradio je ipak taj inat.

Dvadesetak zihernadli na leđima nije bio neki vid bunta protiv suludih pravila koja se ukidaju od sledeće sezone.

– Pošto je ovo bilo poslednje takmičenje sa startnim brojem na leđima, rešili smo u velikom stilu da se oprostimo od zihernadli i papira – kroz osmeh priča Obradović, što je još jedan dokaz da je sva gorčina iz Londona nestala.

Sjajni stručnjak se ne seća koliko dugo je kačio startni broj, ali zna sa kojim ciljem:

– Pomislio sam: „E, nećeš da mrdneš ovog puta!“ Dobili smo četiri zihernadle, ali je na stolu bila gomila. Uzeo sam celu šaku i zakačio sve koje sam imao. Nemam pojma koliko ih je bilo na kraju. Bitno je da papir nije imao kud.

Sudije nisu uspele da izmere trag onog kobnog skoka iz poslednje serije finala SP, a u Briselu je usred rasplamsale borbe došlo do tehničkih problema.

– Pokvario se sistem za merenje skokova i devojke su morale da čekaju dvadesetak minuta po onoj hladnoći. Bilo je 13 stepeni u tom trenutku. Ove godine su nam bile suđene razne peripetije, ali možemo da budemo prezadovoljni početkom i krajem sezone. Osvojila je zlato u nestvarnoj atmosferi „Arene“, onda imala problema sa povredama, ali je smogla snage da se digne posle Londona i odbrani dijamantski pehar, zbog čega sam veoma ponosan na nju.

Da li Ivani barem malo lakše sad…

– I te kako.

AMERI ČESTITALI

TRENERI američkih takmičarki prišli su Ivani i čestitali joj na pobedi.

– Nije im bilo lako to da urade. Bartoleta je u poslednjoj seriji imala skok za trijumf, ali je prestupila. Ne može baš svaki put sreća da ih pogleda.

BALKANSKE KRALjICE

IVANA je pobedu proslavila sa dobrom drugaricom iz Hrvatske, Sandrom Perković, koja je slavila u bacanju diska.

– Balkanske kraljice – napisale su one na društvenim mrežama uz zajedničku fotografiju sa peharima.

 

Novosti