Home / Sve vijesti / Politika / ОДАТА ПОЧАСТ ЧУРКИНУ И РУСКИМ ДОБРОВОЉЦИМА

ОДАТА ПОЧАСТ ЧУРКИНУ И РУСКИМ ДОБРОВОЉЦИМА

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ – Предсједник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов положили су у Источном Сарајеву вијенце на споменик руском дипломати Виталију Чуркину, а овим гестом потврђени су добри односи Руске Федерације и Јужне Осетије.

 

“Чињеница да са руским амбасадором у БиХ полажемо вијенце најзначајнијем дипломати Руске Федерације, који је прије свега безусловно штитио интересе своје отаџбине, а у најтежим временима помагао и штитио интересе Јужне Осетије, довољно говори да су наши односи веома добри и да ће сваким даном бити све бољи”, рекао је Бибилов новинарима.

Поводом дипломатске ноте коју је Грузија упутила Министарству иностраних послова БиХ због посјете Бибилова Републици Српској, он је истакао да је дошао на позив предсједника Републике Српске Милорада Додика да заједно подијеле радост 26. рођендана Српске.

“Ја сам рекао и не одустајем од тога – по позиву предсједника дошао сам у Републику Српску”, нагласио је Бибилов.

Он је додао да је са Додиком јуче у Бањалуци разговарао о сарадњи и споразумима које су потписали.

“Имамо огроман потенцијал за развој међусобних односа и све те могућности ћемо искористити”, рекао је Бибилов.

Он је навео да протестна нота коју је Грузија упутила БиХ нема никакве везе са односима Јужне Осетије и Руске Федерације.

“Наши односи су пријатељски, ми се поштујемо и волимо, и та протестна нота нема никакве везе са нама”, истакао је Бибилов.

У оквиру посјете Републици Српској, Бибилов је посјетио општину Источно Ново Сарајево, гдје је разговарао са начелником Љубишом Ћосићем.

На крају дводневне посјете, Бибилов је положио вијенац и одао почаст руским добровољцима који су дали животе за слободу српског народа.