Home / Sve vijesti / Sport / Ostali sportovi / ODBIJENA ŽALBA ASS: Ivani i zvanično ukrali zlato

ODBIJENA ŽALBA ASS: Ivani i zvanično ukrali zlato

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović potvrdio je na svom Tviter profilu da je uložena žalba rečima da su svi na stadionu u Londonu složni da je Ivana skočila preko sedam metara, ali ona je odbijena
Žalba predstavnika Atletskog saveza Srbije odbijena je od sudijske komisije na merenje poslednjeg skoka Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Španović je u šestoj seriji imala skok za zlato (preko sedam metara), ali joj se desio peh jer joj se odlepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pesku, pa je ostala na četvrtom mestu i to samo na centimetar od bronzane medalje sa rezultatom 6,96.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović prethodno je na svom Tviter profilu otkrio da je uložena žalba rečima da su svi na stadionu u Londonu složni da je Ivana skočila preko sedam metara, ali je kasnije ona odbačena što je potvrdio ASS.

Održana je i svečana dodela medalja te discioline, zlato je pripalo je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97)

Novosti

Ostavite odgovor