Home / Sve vijesti / Magazin / Okitio kuću sa 10.000 lampica FOTO / VIDEO

Okitio kuću sa 10.000 lampica FOTO / VIDEO

U Garevcu kod Modriče ovih dana sija kao u Las Vegasu, a kuća Dragutina Ignjatovića – Gutija vidi se još iz daleka jer je okitio sa čak 10.000 šarenih novogodišnjih sijalica.

Svi rubovi kuće, od poda do samog vrha, gdje se spajaju posljednji crjepovi – sve je ukrašeno lampicama.

Dragutin je kuću ovako uredio polovinom decembra, sijalice pali čim se smrači i gasi sa prvim jutarnjim svjetlom. U šali kaže da je svaki sport skup, a njega njegov godišnje košta stotinjak maraka.

lampice kuca modrica 1

“Račun za struju bude veći za oko 35 maraka nego inače, ali ne brinem ja za struju jer ovo obožavam. Nije mi skupo koliko god da dođe. Svake godine dokupim i nove sijalice od deset metara i sljedeće zime će sve izgledati još ljepše jer planiram postaviti više lampica”, kaže Dragutin.

Priča da kuću ovako kiti već deset godina, a posljednje tri penje se i na krov. Samo raspetljavanje kablova sa lampicama traje oko dva sata, a tek postavljanje zahtjeva vrijeme i spretnost.lampice kuca modrica 3

“Treba napomeniti da je vrlo komplikovano sve to spojiti, treba dosta vremena da se lampice zategnu po krovu i treba dosta produžnih kablova”, objašnjava Dragutin, koji sijalice skuplja godinama, neke su već deset zima obasjavale kuću, pa ako se i pokvare, on ih popravlja. Nema bacanja.lampice kuca modrica 2

Njegove šarene sijalice uljepšavaće šor još koji dan i onda slijedi skidanje, a za naredne zime već kuje planove – da okiti i dvorište, skupi 30.000 lampica i da ovu svoju blještavu strast snimi dronom, iz svih uglova.

(mojamodrica.info)

Izvor