Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Organski proizvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske razmatrali formiranje konzorcija

Organski proizvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske razmatrali formiranje konzorcija

SARAJEVO, Organski poljoprivredni proizvođači iz Srbije i Hrvatske posjetili su Bosnu i Hercegovinu, a u sklopu posjete iskoristili su priliku da razmijene iskustva s predsjednikom Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH Sejadom Hercegom.

Herceg je predstavnike susjednih zemalja ugostio u Centru za razvoj i podršku organskim proizvođačima gdje je predstavio aktivnosti Centra.

Razgovarano je o načinima prevazilaženja poteškoća s kojim se susreću sektori organske proizvodnje navedenih zemalja, kao i o trenutnim potrebama tržišta, te o plasmanu robe. Također, Herceg je prisutne upoznao sa organskim proizvođačem iz firme Organic ba.

Na radnom sastanku je razgovarano i o formiranju konzorcija, kao i o plasmanu organskih proizvoda na tržišta Bliskog istoka, Rusije i Amerike. Zaključeno je da se zajedničkim snagama može izuzetno puno doprinijeti razvoju i jačanju sektora organske poljoprivredne proizvodnje, saopćeno je iz Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH. Klix.ba

 

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , , ,

Izvor