Home / Sve vijesti / Ekonomija / Privreda / Pekari ukazali na nelojalnu konkurenciju

Pekari ukazali na nelojalnu konkurenciju

BANJALUKA – Nedostatak radnika, rad na crno i neizdavanje fiskalnih računa u pojedinim pekarama, najveći su problemi pekara banjalučke regije, zaključeno je na današnjoj sjednici Odbora pekarske industrije Područne privredne komore Banjaluka.

Резултат слика за pekari u rs

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni republički tržišni inspektor Borka Surtov i glavni inspektor za hranu Pejo Đurašinović, predstavnici pekara zatražili su strože inspekcijske kontrole u ovoj oblasti, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Time bi se, tvrde pekari, smanjila siva ekonomija, jer oni koji ne plaćaju obaveze i krše zakone predstavljaju nelojalnu konkurenciju pekarima koji ispunjavaju sve zakonom predviđene obaveze.

“U borbi protiv sive ekonomije, pekari su ponudili pomoć inspekcijskim organima, a dogovoreno je i da predstavnici pekara izrade normative i smjernice o uslovima koje je potrebno ispuniti u proizvodnom procesu, kako bi se na kvalitetan način obezbijedila primjena važećih propisa, ali i standarda u ovoj industriji”, navedeno je u saopštenju. Srna

Ključne riječi:&nbsp&nbsp, , , , ,

Izvor