Home / Sve vijesti / Kultura / Peri u Banjaluci: Ljudska bića najviše preziru one koji se najmanje razlikuju od njih

Peri u Banjaluci: Ljudska bića najviše preziru one koji se najmanje razlikuju od njih

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorena izložba slika “Taština malih razlika” autora Grejsona Perija, jednog od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je Banjaluka večeras domaćin velikog kulturnog događaja.grejson peri 1

“Veoma sam srećan što večeras u našem gradu imamo umjetničku poslasticu. Banjaluka je domaćin jednog velikog kulturnog događaja i vjerujem da će ovu izložbu posjetiti, ne samo domaća publika, nego i gosti”, rekao je Radojičić na otvaranju izložbe.

On je podsjetio da Banjaluka želi 2024. godine da bude evropska prijestonica kulture.grejson peri 1 3

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson naglasio je da je Peri jedan od najtalentovanijih britanskih umjetnika.

“Veoma mi je drago što je Peri ovdje sa nama. On je ranije izlagao u Sarajevu, izložbu je posjetio veliki broj građana i očekujem da će tako biti i ovdje”, rekao je Ferguson.grejson peri 1 67

Peri je izrazio zadovoljstvo prijemom u Banjaluci i naveo da nije teško razumjeti poruku njegovih umjetničkih djela.

“Ljudska bića najviše preziru one koji se najmanje razlikuju od nih. Takvo ponašanje jeste u fokusu ove moje izložbe”, kaže Peri.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković rekla je da je ova izložba dugo planirana.grejson peri 1 78

“Imamo čast da ovakav umjetnik gostuje u Banjaluci i našem muzeju i da razgovara sa građanima. Ovo je poseban događaj koji jača naše kapacitete i otvara nove mogućnosti saradnje”, kaže Vujkovićeva.

(Srna)

The post Peri u Banjaluci: Ljudska bića najviše preziru one koji se najmanje razlikuju od njih appeared first on ATV.

Izvor

Ostavite odgovor